Arben Ademi: “U svaku utakmicu ulazimo kao da je finale prvenstva!”

Nastavljamo seriju razgovora s trenerima prvoligaških klubova koji za CROfutsal najavljuju početak nove natjecateljske sezone. Arben Ademi naš je novi sugovornik koji otkriva u kakvom stanju i s kakvim ambicijama Vrgorac ulazi u novu sezonu.

CROfutsal: S kakvim igračkim kadrom Vrgorac ulazi u novu sezonu?

Arben Ademi: U sezonu ulazimo s podosta izmjenjenom momčadi. Momčad je znatno pomlađena, te smo možda i najmlađa momčad lige s velikom većinom domaćeg kadra. Za sada je jedino novo ime Ivan Marković iz Porto Tolera, a tu su i povratnici i rekovalescenti, od Zorana Rakušića do Ante Kraljevića. Klub su napustili Mijatović, Martinović i braća Markotić s kojima se još uvijek nismo dogovorili. Za nas prijelazni rok još uvijek nije gotov. U razgovorima smo s još dvojicom igrača, te ako osiguramo financije će se realizirati dolazak barem jednog igrača.

CROfutsal: Što možemo očekivati od Vrgorca u sezoni koja je pred nama?

Arben Ademi: Idemo utakmicu po utakmicu, a primarni cilj je izboriti opstanak u ligi. Mislim da pripadamo između 5. i 7.mjesta, a sve iznad toga bio bi velik plus. Očekuje nas naporan rad i treninzi, te se samo nadam sezoni bez ozljeda, kako bismo ostvarili ono što smo planirali. IImamo izuzetno mlad igrački kadar, a istaknuo bih 16-godišnjeg Ivana Zloića koji je izuzetno perspektivan, te vjerujem kako će ga upoznati čitava Hrvatska.

CROfutsal: Na otvaranju sezone u goste Vam dolazi Split Tommy. Nekada je to bio derbi koji je odlučivao o prvaku, a Vrgorac je kod kuće uvijek bio favorit. Ove sezone Split Tommy ipak u Vrgorac dolazi kao izraziti favorit.

Arben Ademi: Split je po meni favorit broj 2 za prvaka. Riječ je o odlično posloženoj momčadi sa 5-6 reprezentativaca i sjanim trenerom, ali uz maksimalnu pozitivnu drskost mojih igrača možemo do pozitivnog rezultata. Sigurno je da nećemo “skinuti gaće”! Borit ćemo se do kraja, pa što bude, a ja se nadam pozitivnom rezultatu.

CROfutsal: Kakvi su ciljevi postavljeni pred Vas uoči početka ove sezone?

Arben Ademi: Dugo sam u klubu, a ovo je možda i prvi put da nemamo “sa strane” igrače, zvučna imena. Financijski smo koliko-toliko stabilni što se tiče naših okvira. Sigurno je da će biti oscilacija tokom sezone s obzirom na brojne promjene i izuzetno mlad igrački kadar, stoga aludiram na našu publiku da ima strpljenja s nama. Idemo iz utakmice u utakmicu kao da je finale prvenstva, te mislim da je to jedini ispravni put. Cilj je ostanak u lizi, što ne bi smjelo biti upitno ukoliko budemo davali ono što se od nas očekuje, naš maksimum.

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Kefa: ‘Nije lako vratiti se na parket nakon 3-4 mjeseca’

Odlukom Izvršnog odbora HNS-a, malonogometna sezona nastavlja se utakmicama 1.HMNL, dok je za drugoligaše natjecanje …

VIDEO | Zanimljivi gosti u studiju Dubrovačke televizije

Nakon što su prošlog ponedjeljka u studiju Dubrovačke televizije gostovali izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, …