Armando Škorlić: “Želimo dobru atmosferu i plasman u doigravanje!”

Razgovarali smo s Armandom Škorlićem, novim trenerom prvoligaša iz Makarske koji u razgovoru za CROfutsal otkriva stanje u momčadi uoči početka natjecanja.

CROfutsal: Gospodine Škorlić, s kakvim promjenama Novo Vrijeme ulazi u novu sezonu?

Armando Škorlić: Možemo reći da je momčad doživjela dosta promjena u odnosu na prošlu sezonu. Stručni stožer sastavljen je isključivo od domaćih ljudi, od mene kao trenera prve momčadi, preko Darija Agića i Tome Vrcana koji će biti moji pomoćnici, do Darka Franića koji će biti trener vratara. U odnosu na prošlogodišnji sastav nema više Alena Fetića i Jakova Grcića koji su prešli u Split Tommy, te Tonija Jelavića koji će karijeru nastaviti u 2.talijanskoj ligi.Prazninu nastalu odlaskom spomenute trojice igrača popunili smo s 3 nova igrača. To su Renato Koturović i Mirko Jurjević koji dolaze iz redova Solina, oba reprezentativna kandidata, te Dario Martinović, povratnik u naše redove iz Vrgorca.

CROfutsal: U kakvom je stanju momčad? Sezonu otvarate u Solinu na Bilankuši protiv protivnika koji s velikim promjenama ulazi u novu sezonu.

Armando Škorlić: U sezonu ulazimo s nekoliko problema; Saša Babić se ozljeđen vratio s reprezentativnog okupljanja te je upitan za nastup u Solinu, Bajrušović je poslijednjih dana češće na tretmanu kod fizioterapeuta nego na parketu, a Mirko Jurjević i Mate Vuković su poslijednjih dana bili pod temperaturom te nisu bili u trenažnom procesu. Uz to, zbog kartona u 1.kolu nemaju pravo nastupa Vedran Kazazić i Dario Martinović. Imamo svega 4 igrača koji su prošli kompletne pripreme, te nas uz sve navedeno na Bilankuši zasigurno očekuje neizvijesna utakmica.

CROfutsal: S kakvim ambicijama ulazite u novu sezonu?

Armando Škorlić: Ambicije kluba su da afirmira vlastiti stručni kadar i da mirno brodimo kroz prvi dio prvenstva. Poznato je da smo u protekle dvije sezone imali dramatično loš prvi dio sezone, pa smo na proljeće sjajnim serijama spašavali sezonu i osiguravali doigravanje gdje smo kasnije imali fantastične nastupe. Nadamo se mirnom prvom dijelu sezone i plasmanu u play-off, gdje zasigurno Nacional i Split Tommy kvalitetom odskaču od ostalih. Nama je cilj biti među prvih 6 ekipa i zadržati sjajnu atmosferu koju smo imali na proljeće, premda smo i u jesenskom dijelu sezone imali vrlo dobru atmosferu na tribinama gdje nas je publika pratila u velikom broju usprkos lošijim rezultatima.

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Futsal Dinamo preokretom kroz produžetke do plasmana u polufinale

U izuzetno uzbudljivom četvrtfinalnom dvoboju Futsal Dinamo je nakon produžetaka slavio protiv Uspinjače Gimke izborivši …

Olmissum laganom pobjedom izborio polufinale

Olmissum se lakše od očekivanog plasirao u polufinale prvenstva Hrvatske. Vrgorac je pružao kakav-takav otpor …