Frane Despotović: ‘Kako god da sezona završi, uvijek će biti nezadovoljnih!’

Potragu za najboljim rješenjem u okončanju natjecanja 1.HMNL nastavili smo razgovorom s Franom Despotovićem, splitskim strategom na klupi dubrovačkog Squarea. Podsjetimo, upitan je nastavak natjecanja zbog pandemije korona-virusa, te se s pravom postavlja pitanje kako privesti sezonu kraju. Teško je za očekivati da će se odigrati sve utakmice predviđene kalendarom natjecanja, te će se po svemu sudeći pribjeći nekom alternativnom rješenju. Frane Despotović iznio nam je svoje mišljenje.

‘Jako je teško reći što je najbolje rješenje, zbog toga što ne znamo koliko će kriza trajati. Nije isto ako traje mjesec dana ili dva. Ako bude trajalo mjesec dana, onda se može i odigrati natjecanje do kraja, no ukoliko ova situacija potraje dulje, onda već nema smisla.’

Despotović je svjestan da je teško pronaći rješenje koje će zadovoljiti sve strane.

‘Kao treneru nezahvalno mi je govoriti o ovome, jer svi nekako gledamo kroz prizmu svog kluba. Sigurno je da će uvijek biti nezadovoljnih. Premda bi radi osobnog interesa volio da se natjecanje odigra, mišljenja sam da je najpametnije prerezati i proglasiti pobjednika po trenutnom stanju na ljestvici, s tim da nitko ne ispada iz lige. Dogodine bismo tako imali Ligu 12 ili čak Ligu 14 ukoliko bude dovoljno zainteresiranih klubova!’ – zaključio je Despotović.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

VIDEO | Duje Maretić, Branko Laura i Željko Raguž u emisiji ‘TIME OUT’

Večeras s početkom u 20 sati na ekranima Dubrovačke televiziji započinje sportska emisija ‘TIME OUT’ …

Kefa: ‘Nije lako vratiti se na parket nakon 3-4 mjeseca’

Odlukom Izvršnog odbora HNS-a, malonogometna sezona nastavlja se utakmicama 1.HMNL, dok je za drugoligaše natjecanje …