INTERVJU | Borislav Vuković: “Novo Vrijeme u novom ruhu!”

CROfutsal nastavlja pratiti naše prvoligaške klubove pred početak nove sezone. U Makarskoj su započeli s pripremama za novu sezonu, a nakon prošlogodišnje euforije i šampionskih ambicija, u novu se sezonu ulazi nešto skromnije, ali zasigurno ne bez ambicija. Iz kluba su nam potvrdili kako je dogovoren nastavak suradnje sa Sašom Babićem, našim reprezentativcem kojeg se ovog ljeta podosta spominjalo u kontekstu odlaska iz Makarske. Uz Babića, najveće pojačanje za Novo Vrijeme je ostanak Osredkara i Bajrušovića, dvojca na kojima će se zasigurno graditi igra. Kada njima pridodamo novopridošlog Koturovića iz Solina i Martinovića (povratnika) iz Vrgorca, uz preostale domaće snage, jasno je da će Novo Vrijeme i u sezoni koja je pred nama imati vrlo dobru momčad.
Razgovarali smo s Borislavom Vukovićem, “alfom i omegom” kluba koji je ekskluzivno za CROfutsal podijelio svoja razmišljanja uoči početka sezone.

CROfutsal: Naše čitatelje zasigurno najviše zanima s kojim igračkim kadrom Novo Vrijeme ulazi u predstojeću sezonu.

Borislav Vuković: Elvis Perković, Filip Bašković, Duje Bajrušović, Igor Osredkar, Saša Babić, Renato Koturović, Mate Vuković, Vedran Kazazić, Kristijan Zor, Dario Martinović, Boro Cvetković, Ivan Buljan, Toni Škorlić, Darijo Agić i Duje Nemčić, predvođeni trenerima Armandom Škorlićem i Tomom Vrcanom, branit će boje Novog Vremena u jesenskoj polusezoni.

CROfutsal: Dugo se spekuliralo o odlasku Saše Babića, no na koncu Babić ipak ostaje u Makarskoj?

Borislav Vuković: Da, nakon neuspjelog pokušaja dovođenja Frane Despotovića u naše redove, te nakon poduljeg “razmišljanja” Saše Babića, nije nam preostalo ništa drugo do produljiti našu suradnju. Na zadovoljstvo svih Saša nam se već priključio u radu, te će nam svakako biti pravo pojačanje.

 CROfutsal: Da li je za Novo Vrijeme gotov ovaj prijelazni rok?

Borislav Vuković: Pa nije nikada gotov, uvijek se može dogoditi neko iznenađenje, ali……..mislim da smo zaokružili momčad za ovaj dio sezone. Možda neki momak željan afirmacije i rada, dobije prigodu rada sa nama, a onda je sve na njemu.

CROfutsal: Kakav je cilj momčadi u novoj sezoni? U sezonu se ulazi s podosta karovskih promjena i s ojetno slabijom momčadi u odnosu na onu koja je završila prošlu sezonu.

Borislav Vuković: Da, puno se  pričalo o velikom osipanju, praktički upitnom djelovanju kluba, ali kako vidite, futsal priča u Makarskoj ide dalje. Koga nema bez njega se i može i mora. Cilj kluba? Jedna mirna sezona, plasman u play-off, afirmacija mlađih igrača, te afirmacija domaćeg stručnog stožera.

CROfutsal: Prošle sezone Makarska je živjela za futsal. Možemo li u novoj sezoni očekivati i dalje velik odaziv publike na utakmicama u Makarskoj?

Borislav Vuković: Posebna priča je interes javnosti u Makarskoj i na cijeloj rivijeri za futsalom, tako da nam je dobra atmosfera na tribinama nakon lanjske futsal groznice, gotovo pa primaran cilj. Momci jedva čekaju ponovno istrčati pred pune tribine makarske dvorane.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

VIDEO | Marijan Kustić, Ile Topuzović i Mato Stanković u studiju DU-TV

Večeras u 20:00 sati futsal javnosti će s velikim zanimanjem pratiti tv-emisiju ‘TIME OUT’ Dubrovačke …

Borislav Vuković: ‘O ovoj situaciji nemoguć je apsolutni konsenzus!’

Kroz protekla dva dana objavljivali smo priopćenja klubova i razgovore s vodećim ljudima hrvatskih prvoligaša …