Početna | - Naslovna | Jamičić i Duvančić iz Uspinjače-Gimke u Italiju!

Jamičić i Duvančić iz Uspinjače-Gimke u Italiju!

Nakon što smo već pisali o pojačanjima u redovima Uspinjače-Gimke, došlo je vrijeme i za odlaske. Već smo pisali kako je Franjo Matković prešao u redove njemačkog prvaka Weillimdorfa, na čijoj će klupi u predstojećoj sezoni biti Frane Despotović, a momčad Marinka Mavrovića napuštaju još Antonio Jamičić i Gordan Duvančić koji će karijeru nastaviti u Italiji. Njihovo novo odredište je ASD Buldog TNT Lucrezia.

Antonio Jamičić je rođen 18.prosinca 1996.godine, te je kao produkt Gimkine Akademije karijeru započeo u zagrebačkom Nacionalu. U ambicioznom Nacionalu Jamičić je teško dolazio do minutaže, te u ljeto 2015.godine prelazi u Murter. Na otoku se Jamičić zadržao samo pola sezone, te na zimu prelazi u Osijek Kelme, gdje se zadržao do kraja sezone. Uslijedile su nove polugodišnje epizode u Rugvici, te u Uspinjači, te na koncu povratak u Murter, gdje je igrao u sezoni 2017/2018. Prošle sezone Jamičić je bio jedan od stožernih igrača Uspinjače-Gimke, no ozljeda ga je udaljila s parketa u završnici sezone, u jeku bitke za trofeje. Jamičiću ostaje da u Italiji pokaže sav svoj potencijal, koji ovaj nekadašnji U21-reprezentativac nedvojbeno posjeduje.

 

Gordan Duvančić rođen je 12.rujna 1987.godine, a glavninu igračke karijere proveo je u Osijeku. U sezoni 2015/2016 Duvančić je nosio dres dubrovačkog Squarea, nakon čega se vratio u Osijek, te je prošlog ljeta prešao u Uspinjaču-Gimku, gdje je bio stožerni obrambeni igrač momčadi Koraba Morine. Duvančić je proteklih godina upisao i nekoliko nastupa za seniorsku reprezentaciju, a transfer u Italiju nagrada je za trud i zalaganje ovog zahvalnog igrača koji ulazi u smiraj futsal-karijere.

Futsal.hr online trgovina - sve za mali nogomet na jednom mjestu

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

U19 | Španjolska prejaka, Hrvatskoj srebro za povijest

Španjolska je prvak Europe u uzrastu do 19 godina! U finalnom susretu Španjolci su bili …

Josip Jurlina: “Voljeli bismo da mediji nastave više pratiti futsal!”

Došao je i taj dan. Danas će Hrvatska i Španjolska igrati finale premijernog izdanja Europskog …