Korab Morina: „Rješenje je kraj sezone i Liga-12!“

Kako privesti kraju ovu prvoligašku sezonu? Pitanje je to koje smo jučer pokrenuli, a koje je glavna tema u svim prvoligaškim klubovima. U jeku pandemije uzrokovane korona-virusom nastavak sezone je upitan, a HNS je donio odluku kako se sva natjecanja moraju zaključiti do 28.lipnja.

U potrazi za najboljim rješenjem ove situacije kontaktirali smo trenere prvoligaša koji su ekskluzivno za CROfutsal iznijeli svoje stavove. Alfa i omega zagrebačke Uspinjače Gimke i legenda hrvatskog futsala Korab Morina je iznio zanimljivo rješenje.

„Moj stav je da treba proglasiti kraj ligaškog natjecanja, uz trenutni poredak, no bez ispadanja iz lige! Uz to dva za drugoligaša osigurati plasman kako bismo dogodine imali Ligu-12. To je moje mišljenje i rješenje kojeg ću se držati.“

Korab Morina je stava kako je Liga-12 najoptimalniji format natjecanja za 1.HMNL, te da se ne trebamo vraćati na Ligu-10.

„Liga-12 je po meni najoptimalnije rješenje, pogotovo nakon što smo se ove sezone uvjerili kako je ovaj sistem brutalan, te da ne razvijamo mlade igrače. Ja sam zagovornik Lige-12, gdje bi poslijednja momčad ispadala iz lige, a pretposlijednja išla u kvalifikacije.“

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Poznat kalendar natjecanja za nastavak malonogometne sezone

Poznat je kalendar natjecanja za nastavak malonogometne sezone. Naime, nakon što je Izvršni odbor HNS-a …

Tomislav Ciković: ‘Osijeku je mjesto u 1.ligi!’

Nakon što smo obavili razgovore s čelnim ljudima Novog Marofa i Murtera, na red je …