Početna | - Naslovna | Matej Horvat: “Milano je ambiciozan klub, a za Dinamo se ne bojim…”

Matej Horvat: “Milano je ambiciozan klub, a za Dinamo se ne bojim…”

Nakon što je i službeno objavljen prelazak Mateja Horvata iz Futsal Dinama u Milano Calcio razgovarali smo s našim reprezentativcem. Popularni “Banana” u kratkom je razgovoru govorio o ostvarenom transferu.

“Bilo je nekoliko opcija za Italiju, ali za ovu sam se konkretno odlučio iz razloga jer je vrlo ambiciozan klub, sviđa mi se grad, a idem zajedno sa Zibom što će mi uvelike olakšati prilagodbu u klubu. Također moram reći da mi je Mićo Martić rekao jako dobre stvari o klubu i ljudima oko kluba.”

Slikovni rezultat za matej horvat futsal

Horvat se dobro informirao o novom klubu koji bi u novoj sezoni mogao nastupiti i u elitnom razredu talijanskog futsala.

“Najviše o klubu i igračima sam saznao od Miće, te preko interneta. Klub želi ući u 1.ligu, što im ove sezone nažalost nije uspijelo. Navodno postoji mogućnost da već ove sezone igraju 1.ligu, tako da će se uskoro znati da li ćemo igrati 1. ili 2.ligu.”

Premda je još jako mlad igrač, Horvat vjeruje da je došao pravi trenutak za inozemni angažman.

“Mislim da je sad pravo vrijeme za nove izazove, te odlazak iz 1.HMNL. Dinamu želim mnogo sreće u slijedećoj sezoni i u budućnosti. Ne znam kakvi su im konkretno planovi za iduću sezonu, ali ne bojim se za njih…”

Slikovni rezultat za matej horvat futsal

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Hrvatska nadigrala San Marino u “predigri” za Češku!

Hrvatska futsalska reprezentacija na Rabu je nadigrala San Marino u prijateljskom dvoboju odigranom povodom 50-godišnjice …

Perišić i Pavić iz Crnice prešli u Olmissum!

Nikola Pavić i Stjepan Perišić više nisu igrači šibenske Crnice. Prvoligaš s Baldekina na svojim …