Aktualno

Povjerenik za natjecanje 1.HMNL podsjeća na Propozicije natjecanja

Povodom početka nove natjecateljske sezone 1.HMNL, povjerenik za natjecanje Dario Skender podsjetio je klubove na neke od stavaka Propozicija natjecanja. Nama najzanimljivija stavka jest ona o terminima odigravanja susreta, gdje se za vrijeme utakmice koja je u izravnom televizijskom prijenosu (petak u 20:15 sati) ne smiju odigravati druge utakmice. Tako ćemo ove sezone po svemu sudeći glavninu prvoligaških dvoboja gledati u subotom i nedjeljom.

U nastavku Vam prenosimo mail povjerenika za natjecanje.

———————————————————————————————————————————

Poštovani,
slijedom predstojećeg početka 1. HMNL-sezona 2019/2020 podsjećam vas na slijedeće izvatke iz Propozicija natjecanja:
 1. Natjecanje se odigrava u dva dijela. Prvi dio: Dvokružnim bod sustavom (9 + 9 = 18 kola)
 2. Sve utakmice 1.HMNL igraju se u pravilu petkom, subotom ili nedjeljom s tim da se početak utakmice može zakazati između 18:00 i 20:30 sati, iznimno uz odobrenje Povjerenika natjecanja do 21:00 sat. Utakmice se mogu igrati u subotu s početkom utakmice između 15:00 i 21:00 sati ili nedjelju s početkom utakmice između 15:00 i 19:00 sati uz prijavu termina najkasnije petnaest (15) dana prije odigravanja utakmice.
  Utakmice koje se igraju tijekom tjedna, igraju se u utorak ili srijedu s početkom utakmice između 17:00 i 20:00 sati.
 3. Utakmice koje se na osnovu Ugovora o TV pravima izravno prenose na televiziji igraju se PETKOM s obaveznim početkom u 20,15 sati , a mogu se igrati izvan utvrđenog rasporeda i satnice na zahtjev ugovornog TV partnera o čemu odluku donosi Povjerenik za natjecanje najkasnije petnaest (15) dana prije odigravanja utakmice. Za vrijeme trajanja utakmice Prve HMNL koja je u TV prijenosu ne smiju se odigravati druge utakmice prvenstava Prve HMNL.
 4. Klub domaćin obvezan je utakmicu snimiti s jednom HD kamerom prema odluci Komisije za mali nogomet HNS-a, a četiri (4) snimke utakmice predati, delegatu utakmice dvije (2) snimke neposredno po završetku utakmice, jednu (1) snimku i kopiju zapisnika utakmice pripremiti za potrebe ugovorenog TV partnera i jednu (1) snimku za gostujuću momčad.
 5. Klub domaćin obvezan je osigurati minimalno 7. službenih lopti (Mikasa), gostujućem klubu, za zagrijavanje.
 6. Klub domaćin obvezan je osigurati nosila i minimalno dvije osobe za iznošenje ozlijeđenih igrača izvan terena za igru, koja se nalaze u sportskoj dvorani.
 7. Svaki klub mora odrediti osobu koja će ga predstavljati na utakmici. Predstavnik kluba mora biti licenciran od strane HNS-a sa istaknutom licencom HNS-a za vrijeme utakmice. Predstavnik kluba delegatu utakmice predaje punomoć, sastav momčadi i športske iskaznice igrača, kao i obveznu dozvolu za rad (licencu) trenera, liječnika i fizioterapeuta.
 8. Na terenu za igru za vrijeme odigravanja utakmice zabranjen je bilo koji oblik reklamiranja ukoliko prethodno nije prijavljen i odobren.
 9. Klub domaćin dužan je osigurati čist i uredan teren za igru te omogučiti momčadima izlazak na zagrijavanje pred utakmicu minimum 45 minuta prije početka utakmice.
 10. Svi klubovi 1. HMNL podliježu obveznom plaćanju sljedećih troškova:

  a) članarina za natjecanje u Prvoj HMNL koju određuje Izvršni odbor HNS-a na prijedlog Komisije za mali nogomet.
  b) novčanih kazni po konačnim odlukama Disciplinskog suca Prve HMNL za igrače, djelatnike i članove svog kluba, u roku od 15 dana od dana odigravanja utakmice. Klubovi su dužni dokaz o uplati disciplinskih kazni dostaviti Povjereniku za natjecanje.
 11. Sukladno potpisanom ugovoru između HNS-a i HNTV-a utakmice Prve HMNL mogu biti emitirane putem stream operatera uz suglasnost TV partnera i povjerenika lige. Za vrijeme odigravanja utakmice koja je u direktnom TV prijenosu ne može se igrati niti jedna druga utakmica Prve HMNL. Svako kršenje navedenog u vidu drugih TV postaja, live stream-a i sličnog bit će istovremeno prijavljeno zbog kršenja Propozicija i ugovora, te će klubovi koji naprave takve prekršaje odmah biti podvrgnuti disciplinskom postupku.
Unaprijed vam zahvaljujem na razumijevanju te poštivanju Propozicija natjecanja,
 
lp!

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Gordan Duvančić ponovno u dresu Squarea!

Nakon brojnih odlazaka iz redova dubrovačkog Squarea, danas Vam donosimo i prvo pojačanje ‘crveno-plavih’ za …

Dario Skender više nije povjerenik za natjecanje 1.HMNL!

S krajem prošle natjecateljske sezone završilo je i dugogodišnje razdoblje 1.HMNL pod vodstvom Daria Skendera. …