Početna | - Naslovna | 2.HMNL-jug | Genius s brojnim pojačanjima u nastavak natjecanja

2.HMNL-jug | Genius s brojnim pojačanjima u nastavak natjecanja

Splitski Genius jesenski je dio sezone okončao na poslijednjem mjestu 2.HMNL-jug! Momčad Joze Pavića u 11 je odigranih susreta osvojila tek 7 bodova, a polusezonu su zaključili s 5 poraza u nizu. Jedine 2 pobjede Genius je ostvario protiv gradskih rivala Ustanika i Torcide, što uz remi na Murteru daje bodovni saldo žuto-crnih. No proljeće bi trebalo biti znatno bolje za Genius, barem ako je suditi prema poslijednjim vijestima iz ovog splitskog drugoligaša. Naime, redove Geniusa pojačali su brojni igrači, a prednjače dojučerašnji igrači Solina, te bivši trener prvoligaša s Bilankuše.

Slikovni rezultat za boženko Špar
Boženko Špar novi je trener Geniusa. Špar je rođen 15.srpnja 1972.godine, a nakon igračke karijere dao se u trenerske vode, te je kratko vodio Potpićan i Solin. Velike su njegove zasluge za prvoligaški opstanak Solinjana u sezoni 2014/2015, nakon čega je neobjašnjivo smijenjen kolo prije kraja natjecanja.
Igračka pojačanja Geniusa uvelike dolaze iz Solina. Hrvoje Juras, Vedran Duvnjak, Stipe Bačelić-Grgić, Frane Polić i Stipe Tomičić novi su igrači Geniusa, nakon što su jesenski dio sezone odrađivali “sizifovski posao” u prvoligašu s Bilankuše. Spomenuti prvoligaški igrači zasigurno će uvelike pomoći Geniusu da se odmakne sa začelja ljestvice i otisne prema stabilnoj sredini. Kada njima pridodamo Antu Đikića i Antu Soču koji u Genius dolaze iz gradskog rivala Ustanika, sasvim je jasno da će za Genius predstojeće proljeće biti u znatno ugodnijem tonu.

Futsal.hr online trgovina - sve za mali nogomet na jednom mjestu

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

KUP | Raspored i najava 1/8-finala kupa Hrvatske

Ovog tjedna na rasporedu su susreti 1/8-finala kupa Hrvatske. Nastup u 1/8-finala osiguralo je 13 …

2.HMNL-jug | Odigrani susreti 6.kola

U subotu i nedjelju odigrani su susreti 6.kola 2.HMNL-jug. Murter je pobjedom protiv Konobe Tomić …