2.HMNL-jug | Željko Silov više nije trener Murtera!

Nakon 2 odigrana kola bilježimo već prvu smjenu na klupi ove sezone. Željko Silov više nije trener Murtera! Silovu je presudio loš ulazak u novu sezonu, gdje je Murter upisao 2 poraza. Murter je u sezonu ušao iznenađujućim domaćim porazom od oslabljene Torcide (3:5), da bi u 2.kolu doživio potpuni debakl uvjerljivim porazom u Kninu (12:5).
Doživjeti 2 poraza nije sramota i uvijek se može dogoditi, no način na koji je do tih poraza došlo nagnalo je vodstvo kluba na smjenu trenera. Potvrdio nam je to u kratkom razgovoru “alfa i omega” kluba Toni Juraga.

“Očito je da ekipa “ne diše” zajedno s trenerom, a igrače ne mogu promijeniti. Nije sramota izgubiti, već način na koji se to događa. Trener je u klubu više od godinu dana, tako da nije u situaciji kao netko tko je došao prije 2 mjeseca. S obzirom da nije izgledno da bi se nešto promijenilo ni za 2 tjedna, razlaz je najbolje rješenje. Napominjem da je bilo pritisaka za smjenu trenera i ranije, no na moju se inicijativu od toga odustalo. No sada su argumenti za smjenu bili jači… Zahvaljujemo se Silovu što je bio uz klub u najtežim trenutcima od osnutka, te smo zahvaljujući njegovom iznimnom trudu uspjeli završiti prošlu sezonu.”

Upitan za ambicije kluba u ovoj sezoni, Juraga nam kaže:

“Cilj je stabilizacija kluba, anuliranje dugova, te ulazak u proljetni dio sezone s 12-15 bodova. Također želimo ponovno pokrenuti školu futsala, te postaviti klub na zdrave noge, kao i izraditi dugogodišnji plan za narednih 3-5 godina. Nama je došao na naplatu nerad s mlađim uzrastima. Dijametralno suprotnoj je u Kninu kojem čestitam na pobjedi, a još više što su nam pokazali put kojim moramo i mi krenuti.”

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Futsal Dinamo pobjedom nad Uspinjačom do 3.mjesta

U susretu poslijednjeg kola ligaškog dijela natjecanja Futsal Dinamo je pobjedom protiv Uspinjače Gimke došao …

Novo Vrijeme deklasiralo Split za 1.mjesto uoči doigravanja!

Novo Vrijeme Apfel će s 1.mjesta ući u doigravanje za prvaka Hrvatske! Epilog je to …