Početna | - Naslovna | Jesenje nedolaskom u Vinkovce promoviralo Crnicu u novog prvoligaša!

Jesenje nedolaskom u Vinkovce promoviralo Crnicu u novog prvoligaša!

Jučer se trebao odigrati dvoboj 5.kola drugoligaške “Lige za prvaka” između Vinkovaca i Jesenja, no zbog nedolaska gostujuće momčadi susret nije odigran. Vinkovčani će tako prve bodove u ovom natjecanju osvojiti za “zelenim stolom”, čime su otklonjene sve dvojbe oko konačnog poretka. Uoči poslijednjeg kola u kojem se u Krapini sastaju Jesenje i Crnica dvojbi više nema: Crnica je novi prvoligaš, dok će Jesenje plasman u prvoligaško društvo tražiti kroz dodatne kvalifikacije protiv momčadi Albona Potpićan ’98.
Dvoboj između Vinkovaca i Jesenja trebao se odigrati jučer (subota) u vinkovačkoj dvorani “Lapovci” s početkom u 18:00 sati, no Zagorci su uslijed nemogućnosti odgode susreta opravdali svoj nedolazak, te će po svemu sudeći utakmica biti registirana rezultatom 3:0 u korist Vinkovčana. S obzirom da je Jesenje u Krapini porazilo Vinkovce rezultatom 9:2, Zagorci će usprkos porazu ostati na 2.mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije, no Crnica ostaje nedohvatljiva s 9 osvojenih bodova.
Ovakav rasplet u velikoj mjeri dovodi u pitanje regularnost natjecanja. Naime, ukoliko ne bude dodatnih sankcija za Jesenje zbog nedolaska na utakmicu u Vinkovce (izuzev poraza za “zelenim stolom”), Jesenje je ovim porazom osiguralo dodatne kvalifikacije protiv Albone Potpićan ’98 ne pruživši Vinkovčanima priliku da na parketu nadoknade poraz iz Krapine 9:2! Zaista, možemo konstatirati kako nedolazak na utakmicu postaje prihvatljiv način da se dođe do željenog rezultata, a uz to se i uštedi na troškovima gostovanja. Ostaje za vidjeti kako će vodstvo natjecanja reagirati na ovu situaciju koja zasigurno nije u duhu fair-playa…

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Square savladao Brod 035 i prekinuo negativan niz!

U prvom susretu 7.kola 1.HMNL Square je na svo m parketu savladao momčad Brod 035 …

Splitsko-dalmatinska županijska liga | Solin i Trogir na vrhu!

Krajem listopada započela je Splitsko-dalmatinska županijska liga. Ove sezone u natjecanje je ušlo 12 momčadi, …