Početna | - Izdvojeno | Mario Holik inicirao Plenum klubova za budućnost 2.HMNL-istok

Mario Holik inicirao Plenum klubova za budućnost 2.HMNL-istok

Dana 04.svibnja (sutra) s početkom u 19:30 sati održat će se Plenum klubova 2.HMNL-istok. Plenum će se održati u sportskoj dvorani “Vijuš” u Slavonskom Brodu, a inicijator Plenuma je Mario Holik, predsjednik MNK Brod. Holik je osjetio potrebu intervenirati, te je pokrenuo inicijativu za sazivanje Plenuma koji bi trebao biti od iznimne važnosti za budućnost lige.
Još prošlog tjedna (29.travnja) Holik je uputio poziv za sazivanje Plenuma, a poziv je poslan kako predstavnicima klubova i HNS-ovim dužnosnicima, tako i predstavnicima medija. Poziv prenosimo u cijelosti.

———————————————————————————————————————–

Poštovani gospodine Bel  i Sović,
Poštovani članovi Komisije za mali nogomet i nogometa na pijesku,
Poštovani klubovi 2. HMNL – Istok,

Uslijed dogovora klubova 2. HMNL–Istok molim povjerenika natjecanja da sazove Plenum klubova prema prijedlogu dnevnog reda iz privitka. Klubovi su se usuglasili da je ovakav sastanak od iznimne važnosti za budućnost lige na istoku, a saziva se uslijed niza propusta koja su se događala tijekom cijele ove sezone.

Klubovi će na plenumu iznijeti sve probleme s kojima smo se suočavali u protekloj sezoni te dati prijedloge koje nam omogućava Članak 31., Stavak 1 Statuta HNS-a*  i na koncu zajedničko priopćenje koje ćemo usuglasiti na Plenumu s ciljem poboljšanja i unaprjeđenja lige.

Također je usuglašeno mjesto i vrijeme održavanja Plenuma, a to je četvrtak, 04.05.2017. s početkom u 19,30 sati u Športskoj dvorani Vijuš u Slavonskom Brodu (ulica Stanka Vraza 2/a).

Temeljitom provjerom Glasnika 44 (datum 14.09.2016.) s Propozicijama natjecanja, Pravilnika o nogometnim natjecanjima (objavljen je u Glasnik 24/07 – pročišćeni tekst, 09/08, 23/08, 9/09, 10/09-ispravak, 23/09-pročišćeni tekst, 10/10, 15/11, 46/11, 56/11, 19/12, 22/12, 23/12-ispravak, 28/13, 09/14, 15/14, 60/14, 34/15, 28/16 i 51/16), i Statuta HNS-a (datum 29. 04. 2016.) nisam pronašao zapreku da se ovaj Plenum održi i bez povjerenika natjecanja ako za to bude potrebe. Ukoliko je potrebno poduzeti još neke mjere za održavanje Plenuma molim članove Komisije za mali nogomet i nogometa na pijesku da nas pravovaljano o tome obavijeste.

Uz prijedlog dnevnog reda šaljem vam i obrazac za opunomoćenje ukoliko osobe za zastupanje kluba nisu u mogućnosti prisustvovati na Plenumu. Također Vas molim da pečat kluba ponesete na Plenum kako bismo sve odluke i prijedloge mogli donijeti pravovaljano.

U dobroj namjeri za bolju, ažurniju, perspektivniju i organiziraniju 2. HMNL „Istok“ s ciljem podizanja kvalitete iste nadam se vašem odazivu.
*Članak 31., Stavak 1 Statuta HNS-a:

“1) Klubovi, malonogometni i ženski nogometni klubovi, mogu osnovati svoja udruženja ili plenume za provođenje natjecanja u kojem sudjeluju, s pravima na predlaganje kalendara natjecanja, povjerenika natjecanja i disciplinskog suca.”

Lijep pozdrav,

Mario Holik, mag. ing. mech.
Predsjednik kluba
Malonogometni  klub BROD

Fotografija Marija Holika.

Danas smo kao predstavnici medija pozvani da nazočimo Plenumu. Na žalost, poslovne obveze nas sprječavaju u tome, no u suradnji s gospodinom Holikom na našim ćete stranicama moći čitati više o ishodu spomenutog Plenuma.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Jesenje nadigralo Bjelovar i obranilo naslov prvaka!

U poslijednjem kolu 2.HMNL-sjever Jesenje je trijumfom nad gostima od Bjelovara obranilo naslov prvaka! Iako …

Universitas i Olmissum pobjedama nastavili utrku za prvaka!

20.kolo drugoligaškog natjecanja na jugu danas je zaključeno s poslijednja dva susreta u kojima je …