Aktualno

Marko Troskot : Momčad je motivirana i spremna za ove dvije ključne utakmice

Kao što već znamo, u Petak kreće doigravanje za ulazak u 1.HMNL. Valja napomenuti kako će te utakmice moći pratiti na YouTube kanalu HNTV.  Jedan od ”natjecatelja” u tom trokut turniru je drugoplasirani u regiji Jug, Malonogometni klub Murter. Sigurno se pitate kako Murter, a Jezera su bila prvaci u trenutku prekida prvenstva uslijed Korona virus. Kao što znate, Jezera ne ispunjavaju sve potrebne uvjete za ulazak, npr. nemaju mlađe kategorije, što je jedan od uvjeta. Tom prigodom smo popričali s jednim od starosjedioca ekipe, momak koji uz sve to stiže i studirati i igrati za ekipu Sveučilišta u Splitu, te vodi aktivno klub ‘‘Zenta”. Riječ je naravno pogađate, Marku Troskotu. Što nam je Marko rekao u intervju, kakva su očekivanja od dogiravanja u Zagrebu, kakav je njegov rezime sezone, pročitate malo ispod.

Prije Korone ste bili na 2.mjestu lige, borili ste se za vrh tablice protiv Jezera. Posto Jezera nemaju sve predispozicije za ulazak u viši rang, Vi ste proglašeni prvacima. Kakvo je Vaše mišljenje općenito o Vašem nastupu ove sezone i dojam Vaših nastupa?

Šteta što nismo dočekali tu odlučujuću utakmicu s našim dragim susjedima. Sigurno bi bila puna dvorana, otočki derbi za pamćenje. Bilo bi lijepše ići u doigravanje s 1. pozicije. Svakako čestitam Jezerima na uspjehu.
Mi smo imali par kikseva koji su nas koštali 1. Pozicije, u nastavku smo se dizali. Momčad se u drugom djelu uigrala i izgledali smo puno bolje. Velike zasluge idu i ‘‘Motus Natura”,  ekipi koja je brinula o fizičkoj spremi cijele momčadi. Uvjeren sam da bi do kraja preuzeli vrh tablice.

Možete li nam prokomentirati Vaše sljedeće protivnike? Sigurno nisu tu bezveze, da nisu zaslužili ne bi bili u razigravanju za 1.HMNL?

Novi Marof nam je nepoznanica.Teško je komentirati nekoga koga niste gledali u ovoj sezoni. Osječane znamo iz vremena kad smo bili skupa u 1. HMNL, većinu momčadi čine dobro poznata lica, tako da znamo što nas čeka.
Sigurno je i to da su u blagoj prednosti s obzirom da prvu utakmicu igraju tek u subotu.

Što mislite koje su Vaše prednosti, da se baš Vi plasirate u sljedeći rang? Koliko će Vam nedostajati podrška publike u tim susretima?

Siguran sam da imamo dovoljno iskustva i da smo zreli za iskorak. Momčad je motivirana i spremna za ove dvije ključne utakmice.
Što se tiče igranja na neutralnom terenu, u tom vidim samo prednost. Sigurno bi bilo teže igrati u Osijeku i Marofu, znamo iz vlastitog iskustva.

Kako komentirate da se vračate na parket nakon 4-5 mjeseci ne igranja? Što mislite je li to otežavajuća okolnost?

Nije lako nakon velike stanke, pogotovo nama u Murteru koji smo bili u samoizolaciji, ali nije ni našim protivnicima bilo drugačije tako da smo svi u istoj poziciji. Fali utakmica, nismo u ritmu. Bit će zanimljivo,  fizička sprema i motiviranost bi mogli biti presudni.

Koju poruku na kraju imate za naše čitatelje?

Lijepo je vidjeti nova mlada lica vašem portalu, vidi se napredak u startu.
Pratite CROfutsal, gledajte doigravanje na HNTV youtube kanalu, i vidimo se u novoj sezoni. Nadam se u prvoligaškom društvu.

O nama Luka Mladinić

avatar

Moglo bi vas zanimati

PREDSTAVLJAMO | Futsal Gorica – novi taurus u gradu

Jučer je na društvenim mrežama osvanuo novi hrvatski futsal klub, čija je pojava zaintrigirala javnost. …

Luka Suton: Mislim da imamo kvalitet za plasman na Svjetsko

Luka Suton nakon dvije sezone napušta nebesko plave. Pridružit će se Blagi Gašparu u talijanskoj Mantovi, …