MNK Petrinjčica otvoreno o prekinutom dvoboju sa Sisciom

Dvoboj 12.kola 2.HMNL-zapad između Petrinjčice i Siscie okončan je nakon nepune dvije minute igre. Toliko je naime trebalo da u gostujućoj momčadi ‘izrežiraju’ prekid susreta zbog nedovoljnog broja igrača za nastavak igre. Gosti su u Petrinju došli s tek četiri igrača koji se nisu ni zagrijavali pred početak susreta. Bio je to uvod u tužan scenarij koji ne ide ni malo na čast Sisčanima, kao ni futsalu za čije se dobro svi zalažemo. Na facebook-stranici Petrinjčice otvoreno su reagirali priopćenjem o spomenutom susretu, iznijevši svu problematiku vezanu uz ovaj susret. Na žalost, nakon ovakvog raspleta po svemu sudeći će trebati reagirati disciplinska tijela natjecanja. Ovaj će slučaj donijeti negativnu propagandu futsalu, koji je u Petrinji doživio šamar kakav ne pamtimo godinama.

U nastavku Vam prenosimo objavu sa službenih stranica MNK Petrinjčica.

 

PETRINJČICA – SISCIA SISAK (prekid)

Utakmica između Petrinjčice i Siscie večeras je prekinuta u 2. minuti kod rezultata 1:0 za domaće. Sisčani su “doputovali” iz 13 km udaljenog Siska sa samo 4 igrača, pred sam početak utakmice i bez zagrijavanja dali naslutiti da sve ide u jednom pogrešnom smjeru. Samom najavom termina utakmice prije desetak dana, doživjeli smo nevjerojatan otpor i negodovanje iz gostujućih redova, pa i izjave o nedolasku na utakmicu.
Prema propozicijama natjecanja domaćin je obvezan organizirati utakmicu SUBOTOM, od 15:00 do 20:00 sati, ili NEDJELJOM od 15:00 do 19:00 sati. Sve ostalo je stvar dogovora klubova uz odobrenje povjerenika natjecanja.
Na vrijeme smo dobili obavijest Petrinjskog sportskog saveza o dodjeljenom terminu za utakmicu, za kojeg smatramo da nije mogao biti bolji.
Nije bilo niti jedne prepreke da se odigra jedna prava prvenstvena utakmica. Čak ni prvenstvo u velikom nogometu nije počelo za bilo koju ligu, tako da su svi igrači obje momčadi mogli biti na raspolaganju.
U to smo se i uvjerili vidjevši prepunu dvoranu Srednje škole Petrinja i ljude koju su došli vidjeti nogometni spektakl, jer je dugogodišnje rivalstvo Petrinje i Siska nešto što se ne može opisati riječima.
A što su ti svi ljudi vidjeli ?
Vidjeli su jednu SRAMOTU o kojoj će se još dugo pričati u krugovima ove nogometne igre.
Gospodo iz Siska, to se tako ne radi.
Mada ovdje pišemo u množini, zna se dobro režiser ove tužne epizode.
Nije vam prvi puta, ali ipak…previše je.
Niste vi izgubili večeras, izgubila je ova igra koja se zove futsal. Doći na teren sa 4 igrača i u dvije minute još dvojica napuštaju igru zbog “povreda”?
Bilo bi poštenije na vrijeme javiti da niste u mogućnosti odigrati utakmicu iz određenih razloga, to je vaše pravo, a ne ovako. Ovaj vaš cirkus ipak nas košta oko 2.000 kn, kojima moramo podmiriti troškove sudaca, delegata i svih službenih osoba. Prije dvije godine nismo išli u Otočac iz nekog razloga, ali smo kulturno obavijestili o tome domaćina, povjerenika lige i delegata, da ljudima ne stvaramo nepotrebne troškove. Ali za to treba ipak postojati sportska kultura. Mi smo vam došli u Brezovicu 19.11.2017.godine, sa pola juniorske momčadi i pošteno odigrali. Izgubili smo 7:1 i na tribini ostavili kapetana Lovrekovića jer je taj dan igrao prvenstvenu utakmicu velikog nogometa za Majur i nije imao više prava nastupa taj dan. A vaš je Galonja u 12:00 igrao za juniore Segeste u Lučkom, a u 20:00 protiv Petrinjčice, i ne samo on. Nismo se žalili, jer nismo vjerovali da se bavite sličnim igrama. Isto tako protiv Otočca, Karlovca, Lošinja…Comet sve bilježi. Pitamo se da li je i jedno prvenstvo regularno u kojem se vi natječete.
A o ostalim igrama i igricama, u koje ste htjeli i nas uvući nećemo sada, jer im nije mjesto na sportskim terenima.
Ispričavamo se svima koji su večeras došli u dvoranu, a bilo vas je stvarno puno. Platili ste ulaznicu, a niste natrag dobili ništa. Niste ni htjeli uzeti natrag novce koje smo vam nudili na izlazu.
I naši su obrazi bili crveni poput dresova u kojima igramo. Ali na našem je dresu ipak grb koji stoji na srcu i podsjeća nas da branimo boje kluba za kojeg igramo i grada u kojem živimo. A to se, kao ni obraz, ne prodaje.
I mi smo prije dvije godine išli u Bjelovar sa 5 igrača, bez ijedne zamjene. I igrali smo upravo za taj sveti dres i grb na njemu.
Uzeli smo tada ljudima kvalifikacije za prvu ligu, nas petorica. Da smo napravili kao vi večeras, gospodo iz Siska, Bjelovar u Krapinu ne bi trebao ni ići. Ali nismo. Slijedeće smo kolo tražili od saveza najbolje suce Jelića i Kramara, da tu predstavu do kraja odigramo pošteno, jer je Jesenju trebala pobjeda za kvalifikacije. Ta ista pobjeda, koju nismo dali Bjelovaru.
E, tu je ta razlika između nas, i biti će uvijek.
Ovo ćemo što prije probati zaboraviti.
Slijedeće kolo smo “opet” slobodni, pa idemo u Bjelovar, a zatim smo domaćini našim prijateljima sa Raba.
Svima Vama, još jedna VELIKA ISPRIKA zbog ovoga, pozvani ste u dvoranu kao naši gosti. Ulaz protiv Raba je SLOBODAN, a sve vas na ulazu čeka jedno besplatno piće, pivo ili sok.
Veliki pozdrav od PETRINJČICE, koju su večeras
(2 minute) predstavljali:
( s lijeva na desno, gornji red )
ALEN LOVREKOVIĆ, VLADIMIR PEZIĆ, JOSIP GORUP, TONI IVIŠIĆ, MATIJA TOLIĆ, TOMISLAV HERCIGONJA, KOSTA ĐUKIĆ (trener)
( s lijeva na desno, donji red )
GORAN OREŠKOVIĆ (tajnik), DANIEL PEŠKIR, DANIEL MATKOVIĆ, DOMINIK CVIŠIĆ, SVEN KOSIĆ TOLJAN, IVAN BARON, DANIJEL DEKANIĆ I MATEJ PREPELEC.

Uz logistiku IGORA ZGURIĆA, ANTUNA KOLARIĆA, KRISTIJANA HOLSINGERA, JOSU KNEŽIĆA, BOJANA DELIĆA i ZLATKA PAVELIĆA.

…jer mi smo…PETRINJČICA!!!

 

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

LIVESTREAM | Osijek Kelme – Murter

Osijek Kelme i Murter u Sutinskim vrelima s početkom u 19 sati igraju dvoboj 2. …

1.HMNL | Iznenađenja, golijada i filmski rasplet poslijednjeg kola

Susretima 18.kola jučer je okončan ligaški dio 1.HMNL. Kao što smo već pisali na našim …