Početna | - Izdvojeno | 7 reprezentacija zainteresirano za domaćinstvo EURO-a 2022.godine!

7 reprezentacija zainteresirano za domaćinstvo EURO-a 2022.godine!

Krovna europska nogometna organizacija UEFA objavila je kako je 7 reprezentacija zainteresirano za organizaciju Europskog prvenstva 2022.godine! Dana 12.listopada prošle godine otvoren je rok za prijave zainteresiranih kandidata za domaćinstvo, a kako je rok za prijave istekao 21.siječnja, UEFA je objavila zainteresirane kandidate za domaćinstvo EURO-a 2022.godine. To su Bosna i Hercegovina, Francuska, Kazahstan, Litva, Nizozemska, Portugal i Švedska.
Samo iskazivanje interesa ne znači nužno i prijavu za domaćinstvo. Tako je UEFA objavila da je završni rok za podnošenje kandidatura za domaćinstvo 30.svibnja 2019.godine! Izvršni Odbor UEFA-e će 24.rujna objaviti ime reprezentacije domaćina EURO-a 2022.godine, koje će biti prvo Europsko prvenstvo “novog formata”.
Podsjetimo, nakon EURO-a 2018.godine koji se održao u Sloveniji, smotra najboljih europskih reprezentacija se održava svake 4 godine, a novost je što će umjesto dosadašnjih 12 reprezentacija sudionica, na EURO-u 2022.godine nastupati ukupno 16 reprezentacija. Ostaje za vidjeti kakav će biti novi sustav kvalifikacija, a za očekivati je da na EURO-u umjesto dosadašnje prakse gdje smo imali 4 grupe sa po 3 reprezentacije, u svakoj grupi imamo po jednu reprezentaciju više.
Od svih zainteresiranih reprezentacija, samo je Portugal 2007.godine bio domaćin Europskog prvenstva. Zanimljivo, Litva je najavila kandidaturu, iako je 2020.godine domaćin Svjetskog prvenstva. Bosna i Hercegovina, Litva i Švedska još nisu nastupili na Europskom prvenstvu, a Nizozemska traži povratak na veliku scenu nakon što je poslijednji put na EURO-u nastupila daleke 2005.godine!

Futsal.hr online trgovina - sve za mali nogomet na jednom mjestu

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Crnica pobjednik četvrtog izdanja Kupa grada Šibenika!

Šibenska Crnica pobjednik je četvrtog po redu izdanja Kupa grada Šibenika! Tradicionalni je to turnir …

VIDEO | Universitas u svom stilu predstavio momčad za novu sezonu

Splitski Universitas cijelog je ljeta u tišini radio pripremajući se za novu sezonu. Mnogi su …