Aktualno
Početna | - Izdvojeno | Cacau preuzima reprezentaciju Kuvajta!?

Cacau preuzima reprezentaciju Kuvajta!?

Slavni brazilski stručnjak i jedan od ponajboljih trenera današnjice Cacau trebao bi postati novi izbornik reprezentacije Kuvajta! Vijesti su to koje donose španjolski mediji, a objavljuje ih i renomirani portugalski futsal-portal ZonaTécnica.
Cacau je tijekom EURO-a u Sloveniji objavio kako su mu to poslijednje utakmice na  klupi kazahstanske reprezentacije, kao i da na kraju sezone napušta klupu Kairata. Preuzme li Cacau reprezentaciju Kuvajta, bit će mu to treći angažman u nekoj od reprezentacija. Podsjetimo, Cacau je od 2010. do 2012.godine bio pomoćnik Tomaša Neumanna na klupi Češke, a malotko danas zna da je 2011.godine Cacau i nastupio kao igrač za Češku, gdje je ostvario velik trag kao igrač, a kasnije i kao trener u Chrudimu. Od 2013.godine Cacau paralelno vodi reprezentaciju Kazahstana i Kairat, gdje bilježi izuzetne rezultate i postaje jedan od najcjenjenijih stručnjaka današnjice.
Nakon objave odlaska iz Kazahstana, Cacau je postao itekako tražen, te je želja mnogih klubova. U poslijednje vrijeme najviše se povezivao s preuzimanjem lisabonskog Sportinga i ElPozo Murcie. Angažman u Kuvajtu ostavlja otvorenim mogućnost preuzimanja nekog kluba, no pitanje je koliko će reprezentativne obveze dozvoliti angažman u nekom od klubova s izuzetno visokim ambicijama.
Kuvajt je od studenog 2015. do prosinca prošle godine bio pod suspenzijom FIFA-e zbog političkog upletanja u nogomet. Razlog je to zbog kojeg je reprezentacija propustila Azijsko prvenstvo 2016. i 208.godine, kao i Svjetsko prvenstvo 2016.godine. Preuzme li kuvajtsku reprezentaciju, nema sumnje da u Kuvajtu Cacaua čekaju novi izazovi, novo dokazivanje da se jednu od egzotičnih futsal reprezentacija dovede na veliku scenu.

Futsal.hr online trgovina - sve za mali nogomet na jednom mjestu

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Josip Suton: “Splitu hvala na svemu, a Vrgorac je novi izazov!“

Josip Suton sredinom je srpnja predstavljen kao veliko pojačanje Vrgorca. Nakon dugih 9 sezona popularni …

Ivo Jukić nastavlja karijeru u nekadašnjem talijanskom prvaku!

Nakon epizode u belgijskom Mouscronu naš vratar Ivo Jukić vraća se u Italiju. Nekadašnji talijanski …