Danijel Rimac: “Došlo je do zasićenja, ne mogu više dalje…”

Nakon što se medijskim prostorom proširila vijest o odlasku Danijela Rimca s predsjedničke uloge kninskog drugoligaša, kontaktirali smo dojučerašnjeg alfu i omegu Kijeva kako bi za CROfutsal iznio razloge svog odlaska. U ugodnom razgovoru Danijel Rimac nam je bez dlake na jeziku govorio o razlozima svog odlaska, te o mnogim drugim problemima u hrvatskom futsalu.

Slikovni rezultat za danijel rimac kijevo knin

Upitan o konkretnim razlozima svog odlaska Danijel Rimac je otvorio dušu i progovorio o svemu što ga je nagnalo na ovaj  potez.

“Svoj odlazak najavljivao sam protekle 3 godine, a sada je do toga konačno i došlo. Što da Vam kažem? Došlo je do zasićenja s moje strane i jednostavno više nisam vidio smisao da idem dalje. Entuzijazam me je dugo držao, no došlo je vrijeme za odlazak…”

Kada govorimo o konkretnim razlozima dolazimo do već poznate priče, slične onoj koja je nagnala čelnike Rugvice na gašenje kluba. Danijel Rimac je izrazio ogorčenost i nezadovoljstvo natjecanjem mladeži, ali i općenito stanjem u hrvatskom futsalu.

“Mnogo sam uložio u ovaj klub, no sve više se pitam koliko to sve ima smisla. Sve do prošle godine bilježili smo sjajne rezultate u natjecanjima mladeži. Dovoljno je spomenuti kako smo sudjelovalo na 8 od mogućih 10 završnica mladeži. Naš je omladinski pogon iznjedrio nekoliko vrlo dobrih igrača, a na koncu mi od toga nemamo gotovo ništa. Igrači odlaze u klubove veće platežne moći, a mi smo tu nemoćni i ne dobijamo nikakvu naknadu. Znate, prije su igrači igrali iz ljubavi prema svom klubu, a danas odlaze za neznatno veću plaću.”

Danijel Rimac bio je i član Komisije za mali nogomet, no o radu krovne organizacije hrvatskog futsala nema lijepe riječi.

“Ne vidim smisao rada Komisije kad se ni jedna odluka ne može donijeti bez blagoslova HNS-a. Nadalje, u Komisiji su već godinama isti ljudi, mijenja se tek nas 3-4. Moj je dojam da je pojedincima bitno samo uzimati putne troškove i putovati s reprezentacijom na okupljanja. Volju i želju za promjenama koje bi donijele boljitak hrvatskom futsalu nisam vidio…”

 

Slikovni rezultat za danijel rimac kijevo knin

Prošle sezone Kijevo je vodilo bitku za naslov prvaka 2.HMNL-jug i povratak u prvoligaško društvo. Rimac je mišljenja da je pred Kijevom teška sezona, te napominje kako ostati uz klub koliko bude mogao.

“Da smo lani izborili 1.ligu vjerovatno bi ostao na predsjedničkoj funkciji, no trener sigurno ne bih bio. Imali bi danas velik problem, jer nam nedostaje igrača. Gledajte, klubovi danas na gostovanja dolaze sa 6-7 igrača i to svakako nije lijepa slika. Želimo futsal na televiziji, no ako će se nastaviti tako bolje da nas nema, jer kakvu onda šaljemo sliku u javnost… Ja sam u klubu bio sve, od predsjednika do trenera i vozača. Jednostavno više nisam mogao dalje, jer ne vidim perspektivu. Matjecanje mladeži je skupo, a od toga na koncu nemamo ništa. Nema EURO-a za mlade, nema naknade u slučaju odlaska mladog igrača u drugi klub… U svakom slučaju, pred nama je teška sezona. Ostajem i dalje u klubu kao član Uprave, te ću pomoći koliko god budem mogao, no odlaskom s predsjedničke funkcije skinuo sam s leđa velik dio tereta.”

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Poznat kalendar natjecanja za nastavak malonogometne sezone

Poznat je kalendar natjecanja za nastavak malonogometne sezone. Naime, nakon što je Izvršni odbor HNS-a …

Tomislav Ciković: ‘Osijeku je mjesto u 1.ligi!’

Nakon što smo obavili razgovore s čelnim ljudima Novog Marofa i Murtera, na red je …