Aktualno
Početna | - Izdvojeno | EKSKLUZIVNO | Od slijedeće sezone 1.HMNL s 10 klubova!

EKSKLUZIVNO | Od slijedeće sezone 1.HMNL s 10 klubova!

Važna vijest dolazi nam sa sjednice Komisije za mali nogomet koja je održana u utorak. Od slijedeće sezone prvoligaško natjecanje brojat će 10 klubova! Još ove sezone imat ćemo 1.HMNL s 12 klubova, no čak 3 kluba na koncu sezone preselit će u drugoligaško društvo, dok će najuspješniji drugoligaš zaokružiti cjelinu od 10 klubova koji će u sezoni 2019/2020 igrati u elitnom razredu hrvatskog futsala.
Plenum prvoligaša iznio je prijedlog o smanjenju broja prvoligaša, što je Komisija za mali nogomet usvojila. Novost u novoj sezoni je i da je povećana kotizacija za klubove, no službene osobe plaćat će HNS, te bi u konačnici trošak natjecanja za klubove trebao biti manji. Također vrijedi spomenuti da ćemo u predstojećoj sezoni imati doigravanje s 8 klubova, što uz činjenicu da 3 poslijednjeplasirane momčadi idu u drugoligaško društvo jasno daje naslutiti da nas čeka izuzetno uzbudljiva sezona.
Na Plenumu prvoligaša izvučeni su i redni brojevi za predstojeću sezonu, no ostaje otvoreno pitanje sudbine zagrebačkog Nacionala koji ima financijskih zaostataka, a i kažnjen je oduzimanjem bodova u predstojećoj sezoni. Ukoliko Zagrepčani odustanu od natjecanja njihovo mjesto moglo bi popuniti Jesenje ili Vinkovci, u protivnom ćemo imati “krnju ligu”.

Futsal.hr online trgovina - sve za mali nogomet na jednom mjestu

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Josip Suton: “Splitu hvala na svemu, a Vrgorac je novi izazov!“

Josip Suton sredinom je srpnja predstavljen kao veliko pojačanje Vrgorca. Nakon dugih 9 sezona popularni …

Ivo Jukić nastavlja karijeru u nekadašnjem talijanskom prvaku!

Nakon epizode u belgijskom Mouscronu naš vratar Ivo Jukić vraća se u Italiju. Nekadašnji talijanski …