Početna | - Izdvojeno | EKSKLUZIVNO | Split Tommy priopćenjem odgovorio Ivanu Novaku

EKSKLUZIVNO | Split Tommy priopćenjem odgovorio Ivanu Novaku

Nakon što je povjerenik za suđenje Ivan Novak na našim stranicama komentirao suđenje u finalu kupa Hrvatske i izrazio čuđenje reakcijom Split Tommyja, nismo dugo čekali na odgovor iz splitskog prvoligaša. Na našu adresu došlo je klupsko priopćenje u kojem Split Tommy poziva Ivana Novaka na detaljnu analizu spomenute utakmice, kao i poslijednje 2 finalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske u kojima su se susreli upravo Split Tommy i zagrebački Nacional. Priopćenje Vam prenosimo u cijelosti.

SUĐENJE VRLO DOBRO – KAKO ZA KOGA
  
Sa iskrenom željom za bolji i pošteniji Futsal u Hrvatskoj želimo odgovoriti na današnju izjavu Povjerenika za suđenje 1. HNML i člana Komisije za mali nogomet Ivana Novaka koja je objavljena na portalu CROfutsal.
Za početak uopće ne dovodimo u pitanje njegov autoritet kao vrhunskog nogometnog suca. Ali isto tako upozoravamo da vrhunski sudac ne mora nužno biti i vrhunski kontrolor kao što vrhunski igrač ne mora nužno biti i vrhunski trener.
Svoje sumnje vezano za finale kupa i neka druga finala ćemo izraziti u daljnjem tekstu.
Kao prvo, nije nam jasno zbog čega je Ivan Novak upravo sada imao portrebu za komentiranjem suđenja kada se nikada u posljednje tri godine nije oglašavao. Po našim saznanjima, bilo je i previše primjedbi na rad sudaca i to baš od strane Nacionala, odnosno njihova Predsjednika Ivice Đole. Sumnjivo? 
Kao drugo, Ivan Novak je kao Povjerenik koji delegira suce član Komisije za futsal što je poprilično čudno. Kakav moralni sukob interesa ili on možda misli drugačije? U toj Komisiji, naravno pogađate, nema našeg predstavnika iako smo najtrofejniji klub u državi. Sumnjivo? 
Kao treće, baš je taj Ivan Novak stao u zaštitu sudaca koji su sudili finale Saše Tomića i Andreja Topića. Kao po starome poznatom balkanskom receptu u Europi sude za odličan, a kod kuće za vrlo dobar. Naravno KAKO KOME. Jer kod vrlo dobroga se ipak potkradu neke greškice koje kod sudara ovakvih protivnika gdje nijanse odlučuju donose prevagu. Sumnjivo?
 
I za kraj, slažemo se da je javnost uistinu sve vidjela. Javnost, koja je bila na tribinama i jasno negodovala na više situacija koje je samo sudačka trojka vidjela kao prekršaje. Uostalom, 4.gol Nacionala koji je bio izjednačujući je realiziran kao posljedica tih odluka. 
Stoga Vas pozivamo da dođete do Splita i da se analiziraju zadnje dvije finalne serije u prvenstvu Hrvatske i spomenuto finale kupa. Ako Vam barem nešto u tim utakmicama bude sumnjivo očekujemo od Vas da ćete biti znatiželjni. Ili možda nećete, jer svima je poznato da je znatiželja i mačku ubila.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Jesenje nadigralo Bjelovar i obranilo naslov prvaka!

U poslijednjem kolu 2.HMNL-sjever Jesenje je trijumfom nad gostima od Bjelovara obranilo naslov prvaka! Iako …

Universitas i Olmissum pobjedama nastavili utrku za prvaka!

20.kolo drugoligaškog natjecanja na jugu danas je zaključeno s poslijednja dva susreta u kojima je …