EURO 2014. | Češka na EURO bez Michala Mareša!

Izbornik Češke futsal reprezentacije Tomáš Neumann objavio je konačan popis putnika na EURO u Belgiji. Među putnicima se nije našlo ime Michala Mareša, iskusnog i vrlo bitnog igrača koji je otpao zbog problema s koljenom i nije 100% spreman.
Opširnije u nastavku…

ceska

Izbornik Češke futsal reprezentacije Tomáš Neumann objavio je konačan popis putnika na EURO u Belgiji. Na popisu je 14 igrača, od čega 2 vratara, a najzvučnije ime koje nije na popisu je ono Michala Mareša. Iskusni 38-godišnji Mareš ima kroničnih problema s koljenom, zbog čega je i propustio poslijednje pripremne susrete s reprezentacijom Finske. Izbornik Neumann je bio strpljiv s Marešom, nadajući se da će se do puta u Belgiju ozljeda sanirati, no Mareš je ipak otpao.
“To nije to! Bespotrebno bi u Belgiji zauzimao mjesto nekom zdravom igraču!” – kratko je s tugom komentirao Michal Mareš, čiji je brat Roman na popisu za EURO
“Michal je pokušavao igrati na okupljanju u Kanadi, ali na EURO-u ne bi bio 100% spreman. Dogovorili smo se da nema smisla da na EURO-u uzme mjesto spremnom igraču. Šteta! Ovo je za nas velik hendikep!” – komentirao je Tomáš Neumann na jučer održanoj tiskovnoj konferenciji u Pragu

maresFOTO: efutsal.cz

Na spomenutoj press-konferenciji izbornik Tomáš Neumann prokomentirao je poslijednju fazu priprema koju je Češka odradila u Kanadi. U Kanadu je otišlo 17 igrača, a 3 su na koncu otpala s popisa za EURO.
“Izuzetno sam zadovoljan pristupom i zalaganjem svih igrača. Naravno, radilo se o popisu za EURO pa su svi igrači davali svoj maksimum. Uvježbavali smo igračke varijante, standarde, obranu i igru s golmanom-igračem. Na trening-utakmici s Kanadom smo nastojali prenijeti stvari iz treninga u igru. Tako je ovo okupljanje poslužilo svojoj svrsi. Nakon poslijednjeg reprezentativnog okupljanja u Kanadi, glatko smo prošli kvalifikacijsku skupinu, pa se nadam da ćemo uspjeti isto i na EURO-u.” – komentirao je u uvodnom obraćanju medijima Tomáš Neumann
Nakon toga, došlo je i vrijeme da izbornik Neumann objavi popis putnika za EURO.
“Odluka je bila jako teška. Što se tiče vratara Šimona i Žďánskog, oba su u vrlo dobroj formi i imaju stabilne performanse. Kod mene su tu odlučile godine. Žďánsky ima vrijeme pred sobom, ž steći iskustvo i jednog dana nadomjestiti Gerčáka. Michal Mareš često nije 100% spreman. Imao je dugu pauzu i teško bi bio spreman za izuzetno naporan susret kakav nas očekuje s Hrvatskom. Jan Janovský je također otpao zbog ozljede, a treći igrač izvan liste za EURO je Michal Holý. Tu je odluka bila teška i odlučivao sam između nekoliko igrača. Momčad mora funkcionirati i tako da je sve u redu i s ljudke strane, da su dobra “klapa”. Ne smije biti nemira; naprotiv, trebamo mir i zato sam se odlučio ovako!”

foto: efutsal.cz
foto: efutsal.cz

U ime igrača, na pressici je govorio Jiří Novotný koji je prokomentirao suparnike u skupini:
“Hrvati imaju izvrsnog Marinovića, na kojeg trebamo pripaziti. Ali suparnik je to s kojim se može igrati, i trebali bi preko njih u četvrtfinale. Španjolska je drugo poglavlje; još ni jednom ih nismo uspjeli pobijediti ili remizirati. Uglavnom, odlučivat će prvi susret s Hrvatskom!”

Evo i popisa Češke reprezentacije za EURO:
Libor Gerčák (Nejzbach V. Mýto)
Jakub Žďánský (ERA-PACK Chrudim)
Michal Belej (Tango Brno)
Marcel Rodek (Benago Praha)
Michal Seidler (Tango Brno)
Zdeněk Sláma (Balticflora Teplice)
Lukáš Rešetár (ERA-PACK Chrudim)
David Cupák (Helas Brno)
Roman Mareš (ERA-PACK Chrudim)
Matěj Slováček (ERA-PACK Chrudim)
Petr Oliva (Slavia Praha)
Jiří Novotný (Balticflora Teplice)
David Frič (SAT-AN Kladno)
Michal Kovács (Tango Brno)

O nama Marija Šimac

avatar

Moglo bi vas zanimati

VIDEO | Marijan Kustić, Ile Topuzović i Mato Stanković u studiju DU-TV

Večeras u 20:00 sati futsal javnosti će s velikim zanimanjem pratiti tv-emisiju ‘TIME OUT’ Dubrovačke …

Franco Jelovčić potpisao za belgijski FP Halle Gooik!

Senzacionalni transfer objavio je danas belgijski FP Halle Gooik. Franco Jelovčić napušta Italiju, te je …