Početna | - Izdvojeno | EURO 2014. | Češka na EURO bez Michala Mareša!

EURO 2014. | Češka na EURO bez Michala Mareša!

Izbornik Češke futsal reprezentacije Tomáš Neumann objavio je konačan popis putnika na EURO u Belgiji. Među putnicima se nije našlo ime Michala Mareša, iskusnog i vrlo bitnog igrača koji je otpao zbog problema s koljenom i nije 100% spreman.
Opširnije u nastavku…

ceska

Izbornik Češke futsal reprezentacije Tomáš Neumann objavio je konačan popis putnika na EURO u Belgiji. Na popisu je 14 igrača, od čega 2 vratara, a najzvučnije ime koje nije na popisu je ono Michala Mareša. Iskusni 38-godišnji Mareš ima kroničnih problema s koljenom, zbog čega je i propustio poslijednje pripremne susrete s reprezentacijom Finske. Izbornik Neumann je bio strpljiv s Marešom, nadajući se da će se do puta u Belgiju ozljeda sanirati, no Mareš je ipak otpao.
“To nije to! Bespotrebno bi u Belgiji zauzimao mjesto nekom zdravom igraču!” – kratko je s tugom komentirao Michal Mareš, čiji je brat Roman na popisu za EURO
“Michal je pokušavao igrati na okupljanju u Kanadi, ali na EURO-u ne bi bio 100% spreman. Dogovorili smo se da nema smisla da na EURO-u uzme mjesto spremnom igraču. Šteta! Ovo je za nas velik hendikep!” – komentirao je Tomáš Neumann na jučer održanoj tiskovnoj konferenciji u Pragu

maresFOTO: efutsal.cz

Na spomenutoj press-konferenciji izbornik Tomáš Neumann prokomentirao je poslijednju fazu priprema koju je Češka odradila u Kanadi. U Kanadu je otišlo 17 igrača, a 3 su na koncu otpala s popisa za EURO.
“Izuzetno sam zadovoljan pristupom i zalaganjem svih igrača. Naravno, radilo se o popisu za EURO pa su svi igrači davali svoj maksimum. Uvježbavali smo igračke varijante, standarde, obranu i igru s golmanom-igračem. Na trening-utakmici s Kanadom smo nastojali prenijeti stvari iz treninga u igru. Tako je ovo okupljanje poslužilo svojoj svrsi. Nakon poslijednjeg reprezentativnog okupljanja u Kanadi, glatko smo prošli kvalifikacijsku skupinu, pa se nadam da ćemo uspjeti isto i na EURO-u.” – komentirao je u uvodnom obraćanju medijima Tomáš Neumann
Nakon toga, došlo je i vrijeme da izbornik Neumann objavi popis putnika za EURO.
“Odluka je bila jako teška. Što se tiče vratara Šimona i Žďánskog, oba su u vrlo dobroj formi i imaju stabilne performanse. Kod mene su tu odlučile godine. Žďánsky ima vrijeme pred sobom, ž steći iskustvo i jednog dana nadomjestiti Gerčáka. Michal Mareš često nije 100% spreman. Imao je dugu pauzu i teško bi bio spreman za izuzetno naporan susret kakav nas očekuje s Hrvatskom. Jan Janovský je također otpao zbog ozljede, a treći igrač izvan liste za EURO je Michal Holý. Tu je odluka bila teška i odlučivao sam između nekoliko igrača. Momčad mora funkcionirati i tako da je sve u redu i s ljudke strane, da su dobra “klapa”. Ne smije biti nemira; naprotiv, trebamo mir i zato sam se odlučio ovako!”

foto: efutsal.cz
foto: efutsal.cz

U ime igrača, na pressici je govorio Jiří Novotný koji je prokomentirao suparnike u skupini:
“Hrvati imaju izvrsnog Marinovića, na kojeg trebamo pripaziti. Ali suparnik je to s kojim se može igrati, i trebali bi preko njih u četvrtfinale. Španjolska je drugo poglavlje; još ni jednom ih nismo uspjeli pobijediti ili remizirati. Uglavnom, odlučivat će prvi susret s Hrvatskom!”

Evo i popisa Češke reprezentacije za EURO:
Libor Gerčák (Nejzbach V. Mýto)
Jakub Žďánský (ERA-PACK Chrudim)
Michal Belej (Tango Brno)
Marcel Rodek (Benago Praha)
Michal Seidler (Tango Brno)
Zdeněk Sláma (Balticflora Teplice)
Lukáš Rešetár (ERA-PACK Chrudim)
David Cupák (Helas Brno)
Roman Mareš (ERA-PACK Chrudim)
Matěj Slováček (ERA-PACK Chrudim)
Petr Oliva (Slavia Praha)
Jiří Novotný (Balticflora Teplice)
David Frič (SAT-AN Kladno)
Michal Kovács (Tango Brno)

Futsal.hr online trgovina - sve za mali nogomet na jednom mjestu

O nama Marija Šimac

avatar

Moglo bi vas zanimati

Matija Đulvat objavio popis reprezentacije Švedske za kvalifikacije!

Poznat je popis reprezentacije Švedske za predstojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, kojima će Hrvatska biti …

Novo Vrijeme u Elitnoj rundi UEFA Futsal Lige prvaka!

Novo Vrijeme Apfel drugu će godinu u nizu igrati u Elitnoj rundi UEFA Futsal Lige …