Početna | - Izdvojeno | EURO 2018. | Hrvatska vizu za Sloveniju traži protiv Francuske!

EURO 2018. | Hrvatska vizu za Sloveniju traži protiv Francuske!

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija je odlučio: Hrvatska će za plasman na EURO igrati protiv Francuske! Epilog je to današnjeg ždrijeba dodatnih kvalifikacija održanog u sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu.

Futsal EURO play-off draw made

Dojam je kako imamo razloga za zadovoljstvo ishodom ždrijeba, jer sigurno je da smo mogli proći znatno lošije. Hrvatska je zasigurno najsnažnija reprezentacija koja se našla u ždrijebu, te su nas zasigurno svi željeli izbjeći. Srbija se doimala najozbiljnijim suparnikom kojeg smo željeli izbjeći, a izbjegli smo i respektabilne reprezentacije koje su sudjelovale na poslijednjem EURO-u u Srbiji – Češku i Mađarsku. Francuska, Gruzija, Rumunjska i Poljska bili su poželjni suparnici u ždrijebu, koji nam je na koncu podario “Galske pijetlove”.
Francuska se nalazi na 32.mjestu FIFA-rankinga, a riječ je o reprezentaciji koja je iznenađujuće izborila dodatne kvalifikacije eliminiravši Slovačku. Rusija je suvereno osvojila 1.mjesto u skupini i izborila plasman na EURO, a za Francusku je sami plasman u dodatne kvalifikacije veliki uspjeh. No ipak, reprezentacija je to koju treba shvatiti maksimalno ozbiljno, a kvalifikacije za SP u Osijeku najbolja su opomena da se bez ozbiljnog pristupa i maksimalnog angažmana ne može doći do uspjeha. Hrvatska je neosporno kvalitetnija reprezentacija, te vjerujemo da će to dokazati u oba susreta. Prvi susreti na rasporedu su od 10. do 13.rujna, dok su uzvrati dva tjedna kasnije.
Najzvučniji par dodatnih kvalifikacija čine Srbija i Češka, reprezentacije koje su sudjelovale na poslijednjem EURO-u u Beogradu. Rumunjska je propustila EURO u Beogradu, a povratak na veliku scenu traži protiv Gruzije koja je prvi put izborila dodatne kvalifikacije. Poljska je svoj jedini nastup na EURO-u upisala daleke 2001.godine, a za plasman u Sloveniju igrat će protiv Mađarske.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Futsal EURO za žene | Hrvatska domaćin teške skupine!

Hrvatska ženska malonogometna reprezentacija biti će domaćin kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo, no naše djevojke …

EKSKLUZIVNO | Od slijedeće sezone 1.HMNL s 10 klubova!

Važna vijest dolazi nam sa sjednice Komisije za mali nogomet koja je održana u utorak. …