Početna | - Izdvojeno | FIFA odlučila: Svjetsko prvenstvo 2020.godine u Litvi!

FIFA odlučila: Svjetsko prvenstvo 2020.godine u Litvi!

Litva će biti domaćin Svjetskog prvenstva u futsalu 2020.godine! Odlučila je tako danas krovna svjetska nogometna organizacija FIFA, a u konkurneciji su još bili Japan, Iran i Novi Zeland.
Preliminarne kandidature za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2020.godine predalo je čak 8 reprezentacija, a među njima i Hrvatska! No u Hrvatskoj se dogodila “kriza vlasti”, novi parlamentarni izbori, te Hrvatska nije mogla na vrijeme ishoditi potrebnu dokumentaciju vezanu uz jamstva državnih institucija, stoga je otpala iz kandidature. Na koncu je FIFA suzila izbor na 4 reprezentacije, te je danas odlučila kako će se Svjetsko prvenstvo održati u Litvi, koja će tako po prvi put nastupiti na smotri najboljih svjetskih reprezentacija.
Na Svjetskom prvenstvu će sudjelovati ukupno 24 reprezentacije. Uz domaćina Litvu, još 6 europskih reprezentacija izborit će plasman kroz kvalifikacije. Azija daje čak 5 reprezentacija, Južna Amerika daje 4 reprezentacije, jednako kao i Sjeverna i Srednja Amerika, dok preostale 4 reprezentacije daju Afrika (3) i Oceanija (1).
Svjetsko prvenstvo u Litvi je povratak ovog natjecanja u Europu nakon duge 24 godine! Podsjetimo, Španjolska je daleke 1996.godine ugostila poslijednje Svjetsko prvenstvo u Europi, nakon čega su smotru najboljih svjetskih reprezentacija ugostili Gvatemala, Kineski Tajpeh, Brazil, Tajland i Kolumbija.

Futsal.hr online trgovina - sve za mali nogomet na jednom mjestu

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Odigrani susreti 5.kola

Odigrani su susreti 5.kola 2.HMNL-zapad! Futsal Pula je u ovom kolu bila slobodna, te su …

KUP | Raspored i najava 1/8-finala kupa Hrvatske

Ovog tjedna na rasporedu su susreti 1/8-finala kupa Hrvatske. Nastup u 1/8-finala osiguralo je 13 …