Hrvatska kalkulacijom Rumunja izbjegla Kazahstan u baražu!

U izuzetno uzbudljivom dvoboju grupe ‘D’ Elitne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Rumunjska i Slovenija su remizirali odigravši 4-4. Susret je to koji smo s posebnom pažnjom pratili s obzirom da je u velikoj mjeri određivao protiv koga će Hrvatska igrati u dodatnim kvalifikacijama. Rumunjska je u 38.minuti povela 4-1, no do kraja susreta Slovenci postižu tri zgoditak za konačnih 4-4. No u sve to još je zanimljivije kada uzmemo u obzir na koji su način Rumunji ispustili veliku prednost. Pogled na snimku susreta budi uvelike sumnje kako je Rumunjska kalkulirala i s namjerom odigrala remi,  koji im u konačnici više odgovara od pobjede. Naše sumnje potkrepljene su i objavom na službenim stranicama rumunjskog nogometnog saveza netom po završetku susreta.

 

KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO | Remi važniji od pobjede!

Klikom na gore priloženi link možete vidjeti spomenuti članak u kojem između ostalog stoji ”Paradoksalno, remi nam je bolji od pobjede. Češka je sada prisiljena ne izgubiti od Kazahstana.”

Kalkulacije su jasne. Rumunjska bi pobjedom nad Slovenijom imala 6 bodova, no Kazahstan bi minimalnom pobjedom nad Češkom otišao u baraž, dok bi Češka ostala na 1.mjestu koje donosi izravan plasman na Svjetsko prvenstvo. Rumunjska je u eventualnom trokutu tri momčadi s jednakim brojem bodova najlošija, jer je porazom 0-4 od Češke u toj kombinaciji osuđena na eliminaciju. Razlog je to zbog kojeg su Rumunji pribjegli kalkulacijama, te su remijem sa Slovenijom doveli do toga da Češka ne smije izgubiti od Kazahstana ukoliko želi izravno na Svjetsko prvenstvo. Remi Češke i Kazahstana, kao i pobjeda Češke, vodi Rumunjsku u baraž. Rumunji ispadaju tek pobjedom Kazahstana, a ishod je to koji bi ih ostavio bez baraža i da su osvojili 3 boda protiv Slovenije. Ovim ishodom Rumunji su prisilili Češku na maksimalno zalaganje.

Kazahstan će se eventualnom pobjedom protiv Češke plasirati na Svjetsko prvenstvo. Svaki drugi ishod otavlja ih bez izgleda. Hrvatska će tako u dodatnim kvalifikacijama igrati protiv Češke ili Rumunjske. Rasplet je to kojim u našem stožeru zasigurno mogu biti zadovoljni, jer je Kazahstan ipak reprezentacija koju su mnogi željeli izbjeći.

U nastavku Vam donosimo snimku susreta Rumunjske i Slovenije, a preporučujemo Vam da pogledate tek poslijednjih nekoliko minuta, gdje Slovenci dolaze do izjednačenja u režiji rumunjske reprezentacije.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Tomislav Ciković: ‘Osijeku je mjesto u 1.ligi!’

Nakon što smo obavili razgovore s čelnim ljudima Novog Marofa i Murtera, na red je …

Krešimir Skračić: ‘Murter ima infrastrukturu na prvoligaškoj razini.’

Nakon što smo s prvim čovjekom Novog Marofa razgovarali o prekinutoj drugoligaškoj sezoni, te povratku …