Početna | - Izdvojeno | Hrvoje Kekez: “Nakon 3 godine izbivanja, zaželio sam se futsala!”

Hrvoje Kekez: “Nakon 3 godine izbivanja, zaželio sam se futsala!”

Jučer smo na našim stranicama ekskluzivno objavili vijest da se Hrvoje Kekez vraća u futsal. Kekez će obnašati ulogu sportskog direktora u splitskom drugoligašu Geniusu, na čijoj je klupi od ove sezone proslavljeni Nikola Tomičić. Razgovarali smo tim povodom s Kekezom koji nam je u startu razgovora otkrio koji su razlozi njegovog povratka futsalu.

“Razlog mog povratka u futsal je prije svega poziv Nikole Tomičića koji je od nedavno stekao i profesionalnu trenersku licencu, kao i pozivi nekolicine igrača s kojima sam ranije imao priliku raditi. Moram reći i da sam se nakon 3 godine pauze i odlaska iz Murtera zaželio futsala. Tkođer moram reći da mi je izazov stvoriti nekoliko kvalitetnih igrača. Mišljenja sam da “splitski bazen” ima potencijal, no na žalost nakon Perišića i Pavića nemamo novih igrača reprezentativne kvalitete.”

Kekez nam u nastavku otkriva kakvu sezonu očekuje.

“Nikad nisam dolazio na gotovo i uvijek idem od početka. Tu mislim na rad i stvaranje momčadi od nule. Uvijek sam volio raditi s ljudima koji imaju ambicije organizacijski i rezultatski ostvariti nekakav iskorak. Mišljenja sam da nas očekuje izuzetno ujednačena 2.HMNL-jug, da će liga imati posebnu draž.”

O ambicijama Geniusa bez susprezanja Kekez govori kako očekuje borbu za sami vrh ljestvice.

“Samim činjenica da ja i Nikola (Tomičić) činimo stručni stožer dovoljno govori. Tu je i nekoliko iskusnih igrača s bogatim iskustvom igranja prve i druge lige, te sam mišljenja da je to garancija da ćemo biti u samom vrhu, u krugu momčadi koje će se boriti za naslov prvaka. Mišljenja sam da na sjeveru i istoku konkurencija nije takva da bi prvak regije “jug” trebao strahovati za plasman u 1.ligu, kao i da u HNS-u  nemaju favorizirane momčadi koje bi za “zelenim stolom” pogurale u viši rang natjecanja…”

Kada je u pitanju igrački kadar Geniusa, Kekez kao da skriva adute s kojima ulaze u predstojeću sezonu, no otkriva kako ćemo od strane Geniusa gledati napadački futsal.

“Trenutno imamo 20ak raspoloživih igrača. Mogu Vam reći da ćemo igrati napadački futsal s organiziranom obranom. Od nas možete očekivati presing protiv svih ekipa u ligi, a optimalni nivo forme mogli bismo dostići u 7.-8.kolu… Iza nas je nešto više od mjesec dana treniranja što zasigurno nije dovoljno za ono što mi želimo. Ono što smo gledali u Dubrovniku da se igra s 5-6 igrača u rotaciji, pa da su igrači u završnici susreta malaksali, pa da nam jedna prosječna Francuska zabije 5 komada, to kod nas nećete gledati. Mi ćemo biti spremni odlučiti susret u poslijednjih 10 minuta! Kod nas neće biti razlike u igri kod kuće i u gostima.”

Financije su zasigurno bitna stavka svakog kluba koji teži ozbiljnijem rezultatu. No Kekez je mišljenja da se i bez ozbiljnijih financijskih sredstava može do zapaženog rezultata.

“Split je 2000.godine osvojio naslov prvaka iako nije imao sponzora, no nakon osvajanja prvenstva i kupa, te izlaska u Europu sponzori su prepoznali naš kvalitetan rad. Sve to rezultairalo je da danas Split ima najkvalitetnijeg sponzora i da je najbolje organiziran klub u Hrvatskoj. Dokaz je to da se iz malog može postići puno. Split je velik grad s malo kvalitetnih splitskih igrača, a mi ćemo to pokušati promijeniti.”

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Split minimalnom pobjedom do prvih ovosezonskih bodova!

U susretu 3.kola 1.HMNL Split je osvojio prve ovosezonske bodove. Nakon što su u prvo …

Futsal Dinamu samo remi protiv oslabljene Crnice!

U prvom susretu 3.kola 1.HMNL, Futsal Dinamo i Crnica su podijelili bodove odigravši 2:2! Rezultat …