INTERVJU | Celsinho Augusto

Uoči dalmatinskog derbija s Vrgorcem, razgovarali smo s Celsinhom, brazilskom akvizicijom Murtera! Celsiho je u Murter došao ove zime kao zvučno pojačanje Murtera u utrci za naslovom prvaka. U ekskluzivnom razgovoru za CROfutsal, Celsiho otkriva kako je došlo do transfera u Murter, te govori o svom novom klubu i pogledu na hrvatski futsal. Uživajte!

celso celsinho

CROfutsal: Na početku intervjua, možete li nam otkriti kako je došlo do Vašeg transfera u Murter? Recite nam nešto više o sebi!

Celsinho: Igrao sam 3 sezone u Španjolskoj, nakon čega sam se vratio u rodni Brazil. Nakon 2 sezone u Brazilu, odlučio sam se na povratak u Europu. Postojala je opcija odlaska u Kuvajt, no nakon što se to nije realiziralo kontaktirali su me iz Murtera, te sam se odlučio na dolazak u Hrvatsku! Odlučan sam, uvijek se trudim da postignem ili namjestim zgoditak i da postignem što više kao igrač.

CROfutsal: Kako gledate na hrvatski futsal, na 1.HMNL? Koji su po Vama najozbiljniji pretendenti za naslov?

Celsinho:Hrvatska liga je znatno drugačija od španjolske. Mislim da vodeći trojac (Nacional, Murter, Solin) kvalitetom odskače od ostatka lige i da u tom trojcu treba tražiti budućeg prvaka.

CROfutsal: Kakav Vam se čini Vaš novi klub (Murter)? Koje suigrače smatrate najboljim igračima, a s kojima ste najbolji izvan terena?

Celsinho: Imamo jako dobru momčad! Svi smo složni u našim nastojanjima da postanemo prvaci! Nadam se da ćemo u tome i uspjeti. Jaki smo kao kolektiv, a izvan terena sam najbolji s Perišićem i Pavićem jer živimo u Splitu. 

celso

CROfutsal: Što mislite o Vašem treneru (Štrla)? Kako se sporazumijevate s trenerom i suigračima? Postoji li jezična “barijera”?

Celsinho: Trener je odlična osoba i mogu reći da me je jako dobro prihvatio. Velik je stručnjak i uživam u njegovom radu! Govorim španjolski i portugalski, a pomalo učim i hrvatski koji je vrlo težak jezik. No postoji jedan jezik koji svi razumijemo jako dobro, a to je futsal!

CROfutsal: Što mislte o Hrvatskoj futsal reprezentaciji? Poznajete li hrvatske reprezentativce i koji su po Vama najbolji igrači?

Celsinho: Nisam pratio vašu reprezentaciju, no znam za Jukića koji je u Latviji igrao s jednim mojim prijateljem. Znam i za Franca Jelovčića! Da, čuo sam da je to vaš najbolji igrač!

CROfutsal: Što može Murter u ovoj sezoni? Mogu li navijači očekivati naslov prvaka?

Celsinho: Od Murtera možete očekivati mnogo borbe i zalaganja. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo naslov prvaka! 

CROfutsal: Pratite li CROfutsal? Kako gledate na rad ovog futsal portala?

Celsinho: Redovito pratim Vaš rad, još od objave mog transfera u Murter. Od tada sam Vaš stalni posjetitelj, a Vaš rad zaslužuje svaku pohvalu. 

CROfutsal: Kakav Vam se čini život u Hrvatskoj? Možemo li očekivati da i slijedeće sezone igrate u 1.HMNL?

Celsinho: Život u Splitu je vrlo dobar! Sviđa mi se klima, jer nije hladno. Trebao sam na kraju sezone otići iz Hrvatske. Zahvaljujem Bogu na svemu, te se nadam da bi mogao i ostati u Hrvatskoj! 

CROfutsal: Na koncu, imate li kakvu poruku za sve ljubitelje futsala u Hrvatskoj? 

Celsinho: Želim se zahvaliti svima na potpori! Hvala CROfutsalu, hvala svima koji su uz mene, hvala i Vama na ovom razgovoru. Želim na koncu reći da je futsal vrlo lijep sport koji izuzetno volim!

celso

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Poznat kalendar natjecanja za nastavak malonogometne sezone

Poznat je kalendar natjecanja za nastavak malonogometne sezone. Naime, nakon što je Izvršni odbor HNS-a …

Tomislav Ciković: ‘Osijeku je mjesto u 1.ligi!’

Nakon što smo obavili razgovore s čelnim ljudima Novog Marofa i Murtera, na red je …