Aktualno

IO HNS-a odlučio: 1.HMNL na čekanju, 2.HMNL bez nastavka

S nestrpljenjem smo iščekivali jučerašnju sjednicu Izvršnog Odbora HNS-a, gdje smo očekivali donošenje odluka po pitanju nastavka natjecanja u futsalu. No ipak, IO HNS-a nije donio odluku vezanu uz 1.HMNL, te je nastavak natjecanja i dalje neizvijestan. Donesena je odluka o nastavku nogometne sezone, a kada je riječ o futsalu značajna je odluka o okončanju drugoligaškog natjecanja, gdje se trenutne tablice po regionalnim skupinama proglašavaju konačnim. Također je navedeno kako će se odluka o eventualnom nastavku 1.HMNL donijet najkasnije do 18.svibnja.

Odlukom o okončanju drugoligaške sezone i proglašavanju trenutnih tablica konačnima, vodeće momčadi drugoligaških natjecanja po regijama stekle se pravo za plasman u 1.HMNL za slijedeću natjecateljsku sezonu. Osijek Kelme je u 2.HMNL-istok bio dominantan, te na istoku zasigurno neće biti zamjerke na ovu odluku. No ipak, u preostale dvije regije borba za vrh je bila znatno ujednačenija. Novi Marof je u 2.HMNL-zapad imao 3 boda više od Bjelovara, a nadu za naslov prvaka nisu gubili ni Futsal Pula i Jesenje. U 2.HMNL-jug Jezera su na vrhu s bodom više od Murtera. Zanimljivo je da Jezera ove sezone nemaju kadetsku momčad, čime ne ispunjavaju jedan od uvjeta za plasman u 1.HMNL.

Ostaje za vidjeti hoće li se prvoligaško natjecanje nastaviti. Ukoliko HNS i za 1.HMNL donese odluku o prekidu natjecanja, realno je za očekivati da slijedeće sezone ponovno gledamo 12 klubova u elitnom razredu hrvatskog futsala.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Gudasić novo pojačanje Vrgorca!

Nakon što se iz Uspinjače Gimke u Vrgorac, svoj matični klub vratio Marko Vuković, danas je redove …

Hans Matić novi je trener Squarea!

Hans Matić novi je trener dubrovačkog Squarea! Odluka je to Uprave kluba, te će dosadašnji …