Početna | - Izdvojeno | IO HNS-a odlučio: Stanković ostaje izbornik reprezentacije!

IO HNS-a odlučio: Stanković ostaje izbornik reprezentacije!

U Selcu je danas održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je najviše izvršno tijelo Saveza pod ravnanjem predsjednika Davora Šukera donijelo nekoliko važnih odluka za novu natjecateljsku godinu. Nama najzanimljivija odluka je ona o mjestu izbornika malonogometne reprezentacije, gdje je ukazano povjerenje Mati Stankoviću, koji je tako dobio novi izbornički mandat.
Stanković je na mjestu izbornika reprezentacije od 2010.godine, te je potpisnik najvećih uspjeha hrvatskog reprezentativnog futsala. Na EURO-u 2012.godine u Hrvatskoj osvojeno je 4.mjesto, a dvije godine kasnije na EURO-u u Belgiji “mini-vatrene” je u četvrtfinalu zaustavila Italija, koja se kasnije okitila naslovom prvaka. U Srbiji 2016.godine Hrvatska nije uspjela izboriti četvrtfinale pored Rusije i Kazahstana koji su osvojili odličja.
Iako je Hrvatska pod Stankovićevim vodstvom neosporno napravila rezultatski iskorak, javnost mu najviše zamjera neuspjehe u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2016.godine, kao i krah u dodatnim kvalifikacijama za ovogodišnji EURO protiv Francuske, gdje je Hrvatska porazom u Dubrovniku po prvi put nakon 2010.godine propustila smotru najboljih europskih reprezentacija.
Ostaje za vidjeti može li Stanković u novom mandatu voditi reprezentaciju do novih uspjeha. Novi mladi igrači kucaju na vrata reprezentacije, a neke od njih vidjeli smo na poslijednjem okupljanju na Rabu protiv Češke. Već u rujnu očekuje nas novo reprezentativno okupljanje u sklopu kojeg će Hrvatska gostovati u Engleskoj.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Branko Laura: ‘Nastavak natjecanja nije realna opcija!’

Branko Laura je preuzeo klupu splitskih ‘bijelih’ u nezavidnoj situaciji borbe za opstanak. Iako splitski …

Teo Strunje: ‘Još uvijek vjerujem da se prvenstvo može dovršiti’

Razgovarali smo s Teom Strunjom, trenerom Novog Vremena Apfel, aktualnog prvaka Hrvatske koji nakon 15 …