Početna | - Izdvojeno | Ivan Novak: “Suđenje finala kupa je bilo vrlo dobro!”

Ivan Novak: “Suđenje finala kupa je bilo vrlo dobro!”

Nakon što su iz vodstva Split Tommyja javno izrazili nezadovoljstvo suđenjem u finalnom dvoboju kupa, kontaktirali smo odgovorne u HNS-u kako bismo vidjeli njihov stav po pitanju arbitraže Saše Tomića i Andreja Topića. Čelni čovjek sudačke organizacije Ivan Novak smatra kako je suđenje bilo korektno, te da je cijela stvar prenapuhana, a “između redaka” se da isčitati kako je istog mišljenja i Edi Šunjić koji je u finalnom dvoboju bio u funkciji kontrolora suđenja, te nije bio spreman na komentar.

Slikovni rezultat za ivan novak edi šunjić

Ivan Novak: “Mislim da je javnost mogla sve vidjeti, te da nema elemenata za ovakvu reakciju čelnih ljudi Split Tommyja. Sve je prenapuhano i pozivam da se spusti lopta na zemlju. Poštujem gospodina Mamića kao čovjeka koji ulaže znatna sredstva u futsal, te pozivam da zajedno sjednemo i napravimo analizu suđenja cijele utakmice. U Makarskoj smo imali 10 naših najboljih sudaca, a našim najboljim sucima s međunarodne liste je povjereno suđenje finalne utakmice. Saša Tomić je naš ponajbolji sudac koji je između ostalog sudio i finale europskog prvenstva, dok je Andrej Topić također međunarodni sudac s bogatim iskustvom. Smatram da je suđenje u finalu bilo vrlo dobro, no svejedno Vas pozivam da se obratite gospodinu Ediju Šunjiću koji je bio kontrolor suđenja u tom susretu. Tko gubi ima pravo da se ljuti, no mišljenja sam da ovo nije način da se poziva na bojkot reprezentacije i istupanje iz lige ukoliko im budu delegirani ovi suci. Znajte da ću svoj posao delegiranja sudaca obavljati onako kako smatram da je najbolje i ne pristajem na pritiske sa strane. Još jednom pozivam na dijalog i da zajedno riješimo problem ukoliko gospoda iz Splita smatraju da problem postoji.”

Slikovni rezultat za ivan novak edi šunjić

Edi Šunjić: “Sve što ću reći je da je suđenje bilo korektno. Moju ocjenu i komentar suđenja Vam na žalost ne mogu dati. Odgovaram HNS-u i kodeks nam strogo zabranjuje istupanje u javnosti u ovakvim situacijama.”

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Jesenje nadigralo Bjelovar i obranilo naslov prvaka!

U poslijednjem kolu 2.HMNL-sjever Jesenje je trijumfom nad gostima od Bjelovara obranilo naslov prvaka! Iako …

Universitas i Olmissum pobjedama nastavili utrku za prvaka!

20.kolo drugoligaškog natjecanja na jugu danas je zaključeno s poslijednja dva susreta u kojima je …