Početna | - Izdvojeno | Jakov Ungarov: “Biti izbornik velika je čast i odgovornost!”

Jakov Ungarov: “Biti izbornik velika je čast i odgovornost!”

Početkom tjedna objavili smo kako je Jakov Ungarov imenovan izbornikom ženske futsal reprezentacije. Imenovanje na izborničku funkciju povod je našeg razgovora s ungaorvim, kojeg smo zatekli na ljetovanju u šibenskom području.

“O poziciji izbornika nisam razmišljao. No ipak, moram reći kako je biti izbornik velika čast, ali i odgovornost. U trenerskom poslu to je vrh do kojeg mnogi žele doći. Prvi pravi razgovor s predstavnicima HNS-a obavio sam prošli petak, te sam iznio svoju viziju.” – rekao nam je u početku razgovora Jakov Ungarov, koji nije gubio vrijeme te je već okupio svoj budući stožer.

“Kontaktirao sam Luku Marinovića iz SuperChicksa, koji je odmah pristao biti moj pomoćnik. Riječ je o čovjeku koji s velikim entuzijazmom već dugi niz godina radi u ženskom futsalu. Ana Franja iz MC Plusa bi trebala biti zadužena za kondicijsku pripremu. Ostaje za vidjeti koliko će ljudi moći biti u stožeru. Svakako bih volio imati u timu i trenera vratara, te sam po tom pitanju već razgovarao s Mariom Modrušanom…”

Kada govorimo o igračkom kadru Ungarov je naglasio kako će velik broj igračica dobiti priliku, no i kako bi baza reprezentacije trebala biti sveučilišna reprezentacija s kojom je ostvario zapažene rezultate.

“Nositelji kvalitete u ženskom futsalu su Alumnus, MC Plus i Split Tommy, te je logično da će najveći broj igračica biti iz tih klubova. Igračice spomenutih klubova uglavnom i čine sveučilišnu reprezentaciju, a to je ekipa u koju imam povjerenje i koja bi trebala biti baza za formiranje nacionalne reprezentacije. Ideja je da se na prvom okupljanju pozove veći broj igračica, kako bismo se uvjerili u njihove mogućnosti, ali i mogućnost igranja za reprezentaciju, s obzirom da sve igraju amaterski, te imaju svoje obveze.”

Ungarov nam je iznio kakav je plan reprezentativnih okupljanja uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

“Sredinom ovog mjeseca reprezentacija će se okupiti u Delnicama. Kvalifikacije za EURO su od 11. do 16.rujna u Karlovcu, a svakako bih volio da se još jednom okupimo uoči kvalifikacijskog turnira.”

Na koncu, pitali smo izbornika kakva su njegova očekivanja i kakav je realan domet ženske reprezentacije.

“Rezultatski govoreći, bio bih zadovoljan kada bismo završili među najboljih 8 europskih momčadi. To bi značilo da osvojimo jedno od prva dva mjesta u skupini, no samo će se prvoplasirana ekipa plasirati na završni turnir 4 najbolje reprezentacije. Rusija je izuzetno snažna, no iz sveučilišnog iskustva mogu reći kako im se pomalo približavamo i da nije pitanje da li ćemo ih pobjediti, već kada ćemo ih pobjediti. Sloveniju jako dobro poznajem i riječ je o reprezentaciji kojoj možemo parirati, no njihova je prednost što su duže na okupu i imaju veći broj okupljanja iza sebe. Četvrta reprezentacija koja nam dođe će zasigurno biti reprezentacija koja ima vrlo dobru nogometnu ekipu, te je za očekivati kako će iz nogometa povući neke igračice. Zasigurno će im nedostajati taktičke obučenosti, no za očekivati je jaku individualnu kvalitetu. Kao domaćini zauzimamo poziciju broj 1, te ćemo poslijednju utakmicu igrati protiv Rusije. Ukoliko u prva dva susreta ostvarimo pobjede, protiv Rusije ćemo dati sve od sebe kako bismo ostvarili pobjedu i osigurali plasman na EURO. No na koncu je ipak najbitnije da vidimo gdje se trenutno nalazimo na europskoj razini.”

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Branko Laura: ‘Nastavak natjecanja nije realna opcija!’

Branko Laura je preuzeo klupu splitskih ‘bijelih’ u nezavidnoj situaciji borbe za opstanak. Iako splitski …

Teo Strunje: ‘Još uvijek vjerujem da se prvenstvo može dovršiti’

Razgovarali smo s Teom Strunjom, trenerom Novog Vremena Apfel, aktualnog prvaka Hrvatske koji nakon 15 …