Početna | - Izdvojeno | KRAJ JEDNE ERE | Falcao najavio kraj karijere!

KRAJ JEDNE ERE | Falcao najavio kraj karijere!

Po mnogima najbolji igrač futsala svih vremena, brazilski virtuoz Falcao, objavio je kako je vrijeme da okonča svoju dugu i uspješnu karijeru. Falcao je objavio kako će u nedjelju odigrati svoju poslijednju utakmicu u reprezentativnom dresu protiv Paragvaja, dok je službeni oproštaj od aktivnog igranja futsala najavio za slijedeću godinu kada bi u Sao Paulu trebao okupiti futsal-zvijezde iz cijeloga svijeta.
41-godišnji Falcao, punim imenom Alessandro Rosa Vieira, ebitirao je u reprezentativnom dresu 1998.godine, a s Brazilom je osvojio 2 naslova prvaka svijeta (2008, 2012). Uz dva zlata, Falcao ima i jedno srebro (2000) i i jednu broncu (2004), a u dva je navrata proglašen i najboljim igračem svjetskog prvenstva (2004, 2008). Uz spomenute trofeje, Falcao je 5 puta s Brazilom osvojio naslov prvaka Južne Amerike.
Falcao će protiv Paragvaja upisati 258. nastup u dresu “karioka”, te će pokušati postići 400. zgoditak u reprezentativnom dresu.

“Opraštam se sa spoznajom da sam davao sve od sebe ovih 20 godina. Mnogo sam slavio u brojnim pobjedama, tugovao i plakao u nekim porazima, no znam da sam dao sve od sebe…” – poručio je Falcao u najavi oproštaja od futsala.

Nema dvojbe, Falcao je obilježio čitavu jednu eru ovog sporta, a karijera koju je ostvario za mnoge će zauvijek biti nedosanjan san…

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | Odigrano 16.kolo, remi lidera kod fenjeraša

Jučer su odigrani susreti 16.kola 2.HMNL-jug. Nakon što je dan ranije Murter nadigrao Trogir, a …

MNK Petrinjčica otvoreno o prekinutom dvoboju sa Sisciom

Dvoboj 12.kola 2.HMNL-zapad između Petrinjčice i Siscie okončan je nakon nepune dvije minute igre. Toliko …