Maratonska sjednica Plenuma prvoligaša u Slavonskom Brodu

Jučer je održana sjednica Plenuma prvoligaša u Slavonskom Brodu koja je potrajala duže od svih očekivanja. Hotel Art ugostio je predstavnike prvoligaša koji su na maratonskoj sjednici raspravljali o svim aktualnostima i gorućim pitanjima hrvatskog futsala.
Kao najzanimljivije pitanje postavlja se ligaški sustav za slijedeću sezonu. Proteklih dana mnogo se nagađalo o tome da li će se možda odustati od “Lige 10”, te bismo u tom slučaju i u slijedećoj sezoni imali “Ligu 12”. Konsenzus klubova po tom pitanju nije postignut, no pitanje je da li je pravno na vrijeme donesena odluka o smanjenju prvoligaškog natjecanja, o čemu će se narednih dana pozabaviti pravna služba, ali i Komisija za mali nogomet, čija je sjednica zakazana za četvrtak.
Konsenzus je zato postignut po pitanju kup-natjecanja, koji bi u budućnosti mogao nositi ime Matije Capara. Odala bi se tako čast i priznanje tragično preminulom reprezentativcu, koji je prošle godine izgubio život u prometnoj nesreći na povratku s natjecanja mladeži iz Šibenika prema Zagrebu.
Pokrenuta je i inicijativa za pokretanjem superkupa. Koliko prijedlog bude usvojen, superkup bi se održao vikend uoči početka ligaškog natjecanja, s time da bi na tom natjecanju nastupile 4 momčadi (finalisti kupa i prvenstva).
Na koncu, spomenimo i kako se raspravljalo o suđenju, jer je u poslijednih nekoliko kola zabilježeno nekoliko značajnih sudačkih pogrešaka. Razlog je to zbog kojeg je i u subotu održan izvanredni sudački seminar na inicijativu povjerenika za suđenje Ivana Novaka.

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Futsal Dinamo pobjedom nad Uspinjačom do 3.mjesta

U susretu poslijednjeg kola ligaškog dijela natjecanja Futsal Dinamo je pobjedom protiv Uspinjače Gimke došao …

Novo Vrijeme deklasiralo Split za 1.mjesto uoči doigravanja!

Novo Vrijeme Apfel će s 1.mjesta ući u doigravanje za prvaka Hrvatske! Epilog je to …