Mićo Martić novi je trener Futsal Dinama!

Ono o čemu se proteklih mjesec dana nagađalo jučer je dobilo i službenu potvrdu: Mićo Martić novi je trener Futsal Dinama! Vijest je klub jučer objavio na svojim internetskim stranicama, gdje donose i opsežan intervju s Martićem. Mićo Martić najavljuje kakav ćemo Futsal Dinamo gledati u narednoj sezoni, a intervju Vam prenosimo u cjelosti.

Kada i kako je došlo do kontakta Vas i vodstva Futsal Dinama u vezi Vašeg preuzimanja seniorske momčadi? Kako su tekli pregovori i čime Vas je Klub privukao, uzimajući u obzir da ste kao priznati futsal stručnjak u nas a i u svijetu, sigurno imali puno unosnije ponude od ove Dinamove?

– Matija Đulvat je osoba s kojom sam puno surađivao u prošlosti i s kojom mi je jako drago raditi i planirati stvari vezane za futsal. Pregovori su trajali nešto duže od par sekunda, sve smo dogovorili prilično brzo na obostrano zadovoljstvo. Privlače me ambiciozni projekti jer se smatram velikim sanjarom i nastojim se stalno ponovno dokazivati i napredovati kroz ovakve projekte. Mislim da je projekt Futsal Dinamo idealan za to, i da ćemo od ove suradnje profitirati i Dinamo i ja.

Uz ulogu trenera Dinama, obnašat ćete i funkciju izbornika Finske futsal reprezentacije. Hoće li vođenje reprezentacije trpjeti zbog vašeg preuzimanja Dinama i je li moguće paralelno voditi klub i reprezentaciju?

– Bit će malo više problema na početku sezone jer će i broj okupljanja reprezentacije biti veći dok bi u drugom dijelu sezone to trebalo biti puno rjeđe. Reprezentacija se ne sastaje puno puta godišnje, edukacija finskih trenera isto tako, pa vjerujem kako ću uz dobru organizaciju na obostrano zadovoljstvo uspjeti zadovoljiti svoje poslodavce u Finskoj i Dinamu te ispuniti sve obaveze.

Jeste li zadovoljni ostavštinom i radom svoga prethodnika Mate Čuljka? Što je ono što bi izdvojili kao najpozitivnije u njegovom mandatu, a što bi možda željeli promijeniti ili poboljšati? Postoji li nešto novo što će Mićo Martić donijeti Dinamu?

– Mate je legenda hrvatskog futsala, jedan od naših najboljih igrača na Svjetskom prvenstvu u Guatemali 2000. godine. Nakon završetka igračke karijere dokazao se kao odličan mladi trener koji je prošlogodišnji posao obavio kirurški precizno. Ostavio mi je uhodanu momčad, dobru podlogu za nastavak rada i ja mu na tome zahvaljujem. Svaki trener nastoji momčadi dodati nešto novo, a što će to biti ovisi uveliko od karakteristika igrača koji će nas pojačati u novoj sezoni.

Jeste li definirali svoj stručni stožer i možete li nam otkriti tko će se u njemu nalaziti?

– Obrisi stručnog stožera se već pomalo naziru. Vjerujem kako ćemo uskoro izaći i s definitivnim sastavom istog, ali do službene potvrde ne bih želio izlaziti s imenima mojih stručnih suradnika. Stručni stožer činit će glavni trener, pomoćni trener, trener vratara, trener za fizičku pripremu, fizioterapeut i još poneki stručnjak za kojeg ocijenimo kako će pridonijeti podizanju određenog segmenta naše momčadi.

Kako bi opisali sebe kao trenera? Jeste li strog ili ipak njegujete prisniji odnos sa svojim igračima?

– Trener sam upravo onakav kakva sam i osoba. Miran, staložen i teško me isprovocirati. Volim komunicirati sa svim faktorima koji tvore jednu momčad, svima dati mogućnost osobnog mišljenja. Puno se novoga može naučiti od ljudi koji te okružuju i koji ti pomažu u segmentima koji su njihova specijalnost. Tako je i s igračima. Ne bojim se konfrontacije niti grešaka, jer smatram kako se sve eventualne nesuglasice mogu riješiti razgovorom unutar momčadi.

Pratili ste utakmice Dinama prošle sezone, pa ste vjerojatno stekli neke određene dojmove o momčadi. Kakav utisak su oni ostavili na Vas i postoji li netko tko Vas je ugodno iznenadio u svojim prezentacijama na terenu. Tko od prošlogodišnjih igrača ostaje u momčadi, a kome ćete se zahvaliti na suradnji?

– Još je prilično rano govoriti o sastavu momčadi za sljedeću sezonu jer puno toga ovisi o financijskim mogućnostima Kluba. Nema sumnje kako će Dinamo napraviti konkurentnu momčad. Želja mi je imati 12 igrača i 3 do 4 vratara. 4 iskusnija igrača, 4 igrača srednje dobi i 4 klinca koja će „orati parket“ na treninzima da zarade koju minutu igranja. Puno je igrača u prošloj sezoni ostavilo odličan dojam. Đulvat i Capar su nedodirljivi. Golmani Škorić i Žunek su dali sigurnost cijeloj momčadi. Franja, Šokota i Majić su na pozicijama pivota odradili lavovski posao. Perković, Pavlović, Pezelj su s bočnih pozicija gradili pobjede. Stipić je korektno i standardno držao formu u toku cijele sezone, Grgić je oscilirao te od njega očekujem veliki napredak. Ipak najviše očekujem od Pezelja koji bi se mogao razviti u igrača reprezentativnog kalibra.

Postoje li neki igrači koje bi željeli vidjeti u momčadi Dinama iduće sezone? Postoji li mogućnost da u Dinamu vidimo neke od igrača koje vodite u Finskoj reprezentaciji?

– Za mene bi bilo idealno prvu četvorku Finske parkirati u Futsal Dinamo, ali mislim da vremena za to još nisu sazrela. U Zagrebu ima puno odličnih mladih igrača koji bi dali sve da zaigraju u Dinamu, a mi upravo takve i tražimo. Želje postoje, pratimo veliki broj igrača i uskoro ćemo imati puno jasniju situaciju tko dolazi, a tko ostaje. Prednost dajem igračima koji će biti 100% na raspolaganju klubu i disati za isti.

Kakav Dinamo ćemo gledati iduće sezone? Koji su realni dometi koje ova momčad može ostvariti? Predsjednik Đulvat najavio je borbu za play-off. Tko će biti najveći konkurenti Dinamu u ostvarenju tog cilja?

– Možete očekivati agresivan i organiziran Dinamo koji do posljednjeg daha želi zabiti pogodak, koji uvijek želi pobijediti. Slažem se s predsjednikom, i uz ovo što ima naš Klub nema nam druge već juriti play-off. Respektiramo svakog protivnika, ali protiv svakoga i bilo gdje idemo na pobjedu.  To će biti naša nit vodilja, način na koji ćemo trenirati i na koji ćemo se postavljati prema svakom protivniku.

Koliko će podrška navijača biti važna u ostvarivanju zadanih ciljeva? Kao osoba koja je prošla gotovo cijeli svijet kad je futsal u pitanju, možete li usporediti atmosferu na Dinamovim utakmicama s ostalim dvoranama diljem Europe i svijeta?

– Futsal Dinamo je klub koji svojom klupskom organizacijom, kvalitetom futsala kojega će prezentirati, te brojnosti i ljubavi navijača koji nas prate, mora postaviti ciljeve vrlo visoko. Brazilci znaju biti brojni na utakmicama futsala, kao i Španjolci. Portugalci znaju podržati svoje momčadi, ali samo u velikim derbijima Benfice i Sportinga, Iranci su ludi za Futsalom, Japanci rade odlične koreografije, Rusi su glasni. Ipak sve to nije ni približno atmosferi koju su tijekom svih utakmica stvarali naši navijači. I bez imalo susprezanja mogu reći kako imamo najbolje navijače na svijetu!!!

Poruka za članove i navijače Kluba.

– Futsal Dinamo je najljepša priča koju je hrvatski futsal doživio od svog nastanka. Priča koja je krenula bajkovito i ne vidim razloga da se tako ne nastavi. Ovo je priča koja će naš futsal dovesti na viši i kvalitetniji nivo. Povijest se stvara godinama, strpljivo, uz puno odricanja i s puno ljubavi koja naprosto kipi oko ovog interesantnog futsal projekta. Igrači i stožer zajedno s članovima kluba, navijačima i svim ljudima u klubu i oko kluba grade veliki europski Klub. Futsal nas treba! Futsal is here!

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Kefa: ‘Nije lako vratiti se na parket nakon 3-4 mjeseca’

Odlukom Izvršnog odbora HNS-a, malonogometna sezona nastavlja se utakmicama 1.HMNL, dok je za drugoligaše natjecanje …

VIDEO | Zanimljivi gosti u studiju Dubrovačke televizije

Nakon što su prošlog ponedjeljka u studiju Dubrovačke televizije gostovali izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, …