Početna | - Izdvojeno | MNK Split Tommy slavi 30.rođendan!

MNK Split Tommy slavi 30.rođendan!

Na današnji dan prije 30 godina osnovan je MNK Split! Naime, profesor Vibor Velčić osnovao je tada klub pod imenom “Optimist”. Klub su sačinjavali mahom igrači srednješkolskog uzrasta koji su na školskim natjecanjima pokazivali svoj potencijal. Momčad je prvotno nastupala u malonogometnoj ligi grada Splita, a trenirali su na kultnom betonskom igralištu “Split 3”!
Momčad je na prvom prvenstvu Hrvatske u sezoni 1992/1993 nastupala pod imenom “Truman Elektroprijenos”, a osvojili su 2.mjesto! Splitska je momčad tada bila jedini dalmatinski klub u prvoligačkom natjecanju! Prvi naslov prvaka Splićani su osvojili u sezoni 1996/1997 kada su nastupali pod imenom MNK Split 1700. Uz legendarnog Nikolu Tomičića kao igrač je tada za Splićane nastupao i današnji trener Mato Stanković.
Danas je MNK Split Tommy najtrofejniji hrvatski malonogometni klub. Klub je to bogate povijesti koji je ostvario i najveći uspjeh hrvatskog klupskog futsala u Europi. Splićani su u sezoni 2001/2002 osvojili 3.mjesto u UEFA Futsal Cupu, što se danas doima nestvarnim i teško ostvarivim.
Redakcija CROfutsal on-line futsal magazina ovim putem čestita MNK SPlit Tommy jubilarnu 30.obljetnicu, te im želimo još uspješniju i bogatiju budućnost.

Futsal.hr online trgovina - sve za mali nogomet na jednom mjestu

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | Pobjedom Torcide kod Konobe Tomić započeo proljetni dio sezone

Jučerašnjim dvobojem Konobe Tomić i Torcide započeo je jesenski dio sezone 2.HMNL-jug. Splićani su u …

2.HMNL-jug | Murter se pojačao za nastavak prvenstva

Jesenski prvak 2.HMNL-jug osnažio je svoje redove za nastavak natjecanja. Ivan Bezmalinović i Josip Vukičević …