Početna | - Izdvojeno | Trofej CROfutsal | Predstavljamo Vam sastav novinarskog žirija

Trofej CROfutsal | Predstavljamo Vam sastav novinarskog žirija

Izbor za najboljeg igrača Hrvatske u 2017.godini je u punom jeku. Iz dana u dan zaprimamo velik broj Vaših glasova, a izbor je otvoren do 15.siječnja, nakon čega ćemo proglasiti najbolje. Podsjećamo, u premijernom izboru prije 2 godine pobjednik je bio Franco Jelovčić, dok je lani titulu najboljega osvojio Tihomir Novak. Zanimljivo je da su u oba slučaja laureati osvojili najveći broj glasova kod sva tri glasačka tijela.
O pobjedniku uz glasove naših čitatelja odlučuju još stručni žiri i novinarski žiri. Stručni žiri čine mahom stručni ljudi iz hrvatskog futsala, dok novinarski žiri čine mediji koji redovito prate futsal. Danas Vam predstavljamo sastav novinarskog žirija.

NOVINARSKI ŽIRI (abecednim redom):

CROfutsal Jerko Šimac
Dubrovnik Sport Portal Davor Lopin
Futsal Magazin Elvis Uravić
HNTV Anđelko Kecman
HRfutsal Ivana Keleš
Slobodna Dalmacija Vedran Babić
Sportske Novosti Ivica Javorčić
Svijet Futsala Borna Karlo Vinković

Novinarski žiri (kao i stručni žiri) ima 8 članova. Riječ je o novinarima koji su zasigurno kompetentni biti dio ovog biračkog tijela, jer prate futsal iz tjedna u tjedan. Tu su predstavnici sva 4 nacionalna futsal-portala (CROfutsal, Futsal Magazin, HRfutsal i Svijet Futsala), te druga 4 medija. Davor Lopin (Dubrovnik Sport) je poznato ime u hrvatskom futsal novinarstvu već godinama, dok je Anđelko Kecman kao novinar HNTV-a poslijednjih sezona pravo osvježenje kada govorimo o novinarima koji prate futsal. Vedran Babić kao novinar Slobodne Dalmacije iz tjedna u tjedan izvještava s dalmatinskih parketa, dok je Ivica Javorčić (Sportske Novosti) možda i najiskusniji novinar po pitanju praćenja futsala u Hrvatskoj.
Odlaskom Karla Andonova kormilo Futsal Magazina preuzeo je Elvis Uravić koji je također već dugu u futsalu. Ivana Keleš urednica je HRfutsal.com-a, gdje također vodi tjednu futsal emisiju na Sportskoj televiziji, dok Svijet Futsala predstavlja njihov glavni urednik Borna Karlo Vinković. Na koncu, tu je i moja malenkost kao urednik CROfutsala, ujedno i pokretač ovog izbora za koji vjerujem da će ostaviti neizbrisiv trag u hrvatskom futsalu.
Svim članovima novinarskog žirija ovim putem zahvaljujemo što su se odazvali na naš poziv i svojim sudjelovanjem podržali naš izbor za najboljeg igrača Hrvatske!

Futsal.hr online trgovina - sve za mali nogomet na jednom mjestu

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Kosor zbog teške ozljede 6 mjeseci izvan parketa…

Splitski “bijeli” nastupili su prošlog vikenda na Kupu grada Šibenika, a jedan od najboljih igrača …

Povjerenik za natjecanje 1.HMNL podsjeća na Propozicije natjecanja

Povodom početka nove natjecateljske sezone 1.HMNL, povjerenik za natjecanje Dario Skender podsjetio je klubove na …