Aktualno
Početna | - Izdvojeno | Novo Vrijeme Apfel domaćin skupine Glavne runde UEFA Futsal Lige prvaka!

Novo Vrijeme Apfel domaćin skupine Glavne runde UEFA Futsal Lige prvaka!

Sjajne vijesti dolaze nam iz UEFA-e. Novo Vrijeme Apfel bit će domaćin jedne od skupina Glavne runde natjecanja UEFA Futsal lige prvaka! Kao što je poznato, klupsko prvenstvo Europe od ove sezone igr se pod novim imenom. Dosadašnji UEFA Futsal Cup odlazi u povijest, a po uzoru na nogomet imat ćemo UEFA Futsal ligu prvaka.
Hrvatski prvak se u natjecanje uključuje u Glavnoj rundi, gdje će biti domaćin jedne od skupina. Uz Makarane, domaćini skupina biti će latvijski Nikars iz Rige, ciparski APOEL i slovački doprvak Lučenec koji je našao svoje mjesto u Europi zahvaljujući odustajanju dugogodišnjeg slovačkog prvaka Slov-Matica iz Bratislave.
Makarani će u Europi nastupati pod imenom Novo Vrijeme Makarska zbog UEFA-ine odredbe o zabrani imena sponzora u europskim natjecanjima. I prije samoga ždrijeba jasno je da momčad Tea Strunje čeka težak zadatak podno Biokova. Naime, Novo Vrijeme očekuje “PUT B” natjecanja, u kojem samo pobjednik skupine osigurava plasman u Elitni krug natjecanja. Kao nositelji potencijalni protivnici Makarana su talijanski prvak Acqua&Sapone, azerbajdžanski Araz Naxçivan, te kazahstanski doprvak Aktobe.
Ždrijeb skupina održati će se 05.srpnja u sjedištu UEFA-e u Nyonu, a Glavna runda natjecanja koju će ugostiti Makarani održat će se između 2. i 7. listopada. S obzirom na iskustvo organizacije dva završna turnira kupa Hrvatske, ne sumnjamo u istinski futsal spektakl podno Biokova, gdje će navijači biti velika podrška Makaranima u pohodu na nastavak europskog natjecanja.

Futsal.hr online trgovina - sve za mali nogomet na jednom mjestu

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Josip Suton: “Splitu hvala na svemu, a Vrgorac je novi izazov!“

Josip Suton sredinom je srpnja predstavljen kao veliko pojačanje Vrgorca. Nakon dugih 9 sezona popularni …

Ivo Jukić nastavlja karijeru u nekadašnjem talijanskom prvaku!

Nakon epizode u belgijskom Mouscronu naš vratar Ivo Jukić vraća se u Italiju. Nekadašnji talijanski …