Olmissum predstavio pojačanja i školu malog nogometa!

Ambiciozni omiški klub u nadolazećoj sezoni bez sumnje će biti najozbiljniji kandidat za naslov prvaka Splitsko-dalmatinske županijske lige. Olmissum je danas predstavio pojačanja s kojima će u pohod na naslov prvaka i 2.HMNL-jug, no ujedno je predstavljena i škola malog nogometa koja bi trebala postati inkubator za razvoj igrača.
Olmissum je ovog ljeta angažirao 4 pojačanja, a riječ je mahom o igračima s prvoligaškim iskustvom. To su Josip Bilandžić, Ivan Gotovac, Josip Juretić i Renato Buzov.


Josip Bilandžić rođen je 16.listopada 1993.godine, a riječ je o vrataru koji je glavninu dosadašnje karijere proveo u Splitu. Ovaj nekadašnji U-21 reprezentativac godinama je bio pričuva Ivi Jukiću na golu splitskog prvoligaša, a poslijednju godinu u Splitu imao je u sezoni 2012/2013 kada su Splićani posrnuli u drugoligaško društvo. Bilandžić je u međuvremenu branio boje Murtera i Torcide, a nema dvojbe da trener Osibov silno vjeruje u njega, jer su mu dobro poznate njegove mogućnosti još iz vremena kada su dijelili svlačionicu u Splitu.
Ivan Gotovac rođen je 30.travnja 1992.godine, a u Olmissum dolazi upravo iz Split Tommyja. Riječ je o perspektivnom igraču koji je pristupio Splićanima prošlog proljeća, no ovog je ljeta napustio Split zbog nemogućnosti da poštuje profesionalizam koji zahtjeva trener Victor Acosta. Gotovac je prije Splita igrao za Hajduk gdje je ostavio velik trag i bio jedan od ponajboljih igrača 2.HMNL-jug.
Josip Juretić dobrim dijelom dijeli sudbinu Gotovca. Štoviše, čak su rođeni na isti datum, no Juretić je godinu mlađi od novog klupskog suigrača. Juretić je također dio karijere proveo u Splitu, no bilo je to u sezoni 2012/2013, da bi ovog ljeta bio najavljen kao novo pojačanje Split Tommyja. No ipak, visok profesionalizam koji traži novi strateg Splićana i kod Juretića se pokazao nepremostivom preprekom, te je ovaj potentni lijevak odlučio sreću potražiti u Omišu. Spomenimo i da je Juretić nakon sezone u Splitu vrlo uspješno sve ove godine igrao za Torcidu.
Renato Buzov rođen je 20.listopada 1985.godine, te je za razliku od spomenutih pojačanja već na zalazu karijere. Riječ je o klasičnom napadaču, sidrunu koji je poslijednjih sezona nastupajući za Solin i Novo Vrijeme bio itekako efikasan u prvoligaškom natjecanju. Olmissum ima podosta mladih igrača kojima će iskustvo i znanje Buzova, te njegova ubojitost u napadu itekako dobro doći.

Spomenimo i kako je jučer započela s radom škola malog nogometa Olmissuma. Voditelj škole je proslavljeni splitski trener vratara Ivica Krstulović-Opara, licencirani UEFA trener futsala. Iz njegove bogate biografije izdvajamo da je bio dio stručnog stožera splitskog prvoligaša kada je nastupao u UEFA Futsal Cupu, a radio je s vratarima u mnogim klubovima, od Vrgorca, Novog Vremena, Solina… Pod njegovim vodstvom stasali su mnogi naši proslavljeni vratari poput Jukića, Bilića i Luketina. Krstulović je također bio dio stručnog stožera reprezentacije Libije na Svjetskom prvenstvu 2008.godine u Brazilu, te Hrvatske na Europskom prvenstvu kojem je bila domaćin 2012.godine!
Atraktivna pojačanja i ustroj škole malog nogometa dovoljno govori o ozbiljnosti i profesionalizmu omiškog prvoligaša, koji je u tim segmentima daleko iznad županijskog ranga natjecanja.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Krešimir Skračić: ‘Murter ima infrastrukturu na prvoligaškoj razini.’

Nakon što smo s prvim čovjekom Novog Marofa razgovarali o prekinutoj drugoligaškoj sezoni, te povratku …

VIDEO | Duje Maretić, Branko Laura i Željko Raguž u emisiji ‘TIME OUT’

Večeras s početkom u 20 sati na ekranima Dubrovačke televiziji započinje sportska emisija ‘TIME OUT’ …