Početna | - Izdvojeno | Plenum prvoligaša, trenerski seminar i sjednica Komisije u Karlovcu

Plenum prvoligaša, trenerski seminar i sjednica Komisije u Karlovcu

U sjeni završnog turnira kupa Hrvatske, u Karlovcu su održane sjednice Plenuma prvoligaša, Komisije za mali nogomet, kao i seminar trenera za “osvježavanje licenci”.
Plenum prvoligaša održan je u petak, uz nazočnost sedam od ukupno deset predstavnika klubova. Plenumu nisu nazočili predstavnici Squarea, Crnice i Universitasa. Najznačajnija točka Plenuma bio je prijedlog Splita da se početak proljetnog dijela sezone prolongira za veljaču, nakon reprezentativnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Prijedlog nije prihvaćen od strane predstanika klubova, te će se dva kola jesenskog dijela sezone odigrati prije reprezentativnog okupljanja u Osijeku. Također valja spomenuti kako se 12.siječnja očekuje imenovanje stručne podkomisije, koja bi u dobroj mjeri trebala donositi odluke vezane uz budućnost hrvatskog futsala. Tako se primjerice odluka da u slijedećoj sezoni (2020/2021) dva poslijednjeplasirana kluba izravno ispadaju iz lige smatra ishitrenom, te će u budućnosti svaka odluka proći tri čitanja prije donošenja konačne odluke. Spomenimo i kako se slijedeća sjednica Plenuma prvoligaša i Komisije za mali nogomet očekuje u Osijeku, tijekom reprezentativnog okupljanja.
Na koncu, vrijedi napomenuti kako je trenerskom seminaru u Karlovcu nazočilo oko 50 trenera iz svih dijelova Hrvatske, a predavači su bili legendarni španjolski trener Jose Venancio Lopez, izbornik A-reprezentacije Mato Stanković, izbornik U19-reprezentacije Marinko Mavrović i ravnatelj Nogometne akademije HNS-a Vatroslav Mihačić.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Teo Strunje: ‘Još uvijek vjerujem da se prvenstvo može dovršiti’

Razgovarali smo s Teom Strunjom, trenerom Novog Vremena Apfel, aktualnog prvaka Hrvatske koji nakon 15 …

Mladen Perica-Štrla: ‘Ne vjerujem da će se prvenstvo nastaviti…’

Mladen Perica-Štrla trener je šibenske Crnice, koja ove sezone bilježi sjajne rezultate. Šibenčani trenutno drže …