Početna | - Izdvojeno | Počinje malonogometno prvenstvo za žene!

Počinje malonogometno prvenstvo za žene!

U novoj malonogometnoj sezoni po prvi ćemo put gledati i prvenstveno natjecanje za žene! Još uvijek su u tijeku prijave za prvo malonogometno prvenstvo Hrvatske za žene. Prvo prvenstvo Hrvatske za žene odigrat će se kao turnirsko natjecanje, a s obzirom da glavnina igračica igra i nogomet, turniri malonogometnog prvenstva Hrvatske za žene igrat će se u terminima kada nogometno natjecanje bude u fazi mirovanja. Nije zgorega spomenuti i kako ne postoje prepreke da igračice nogometa nastupaju u malonogometnoj ligi.
Trošak natjecanja će se u dobroj mjeri smanjiti, a vrijedi istaknuti kako će vodstvo natjecanja u premijernoj sezoni volontirati. Uz to, HNS je već najavio kako će svim prijavljenim klubovima donirati lopte.
Još uvijek su u tijeku prijave za prvo malonogometno prvenstvo Hrvatske za žene. Prijave se mogu dostaviti na adresu HNS-a, prema Komisiji za mali nogomet, do kraja ovog tjedna. Nakon isteka roka za prijavu održat će se Plenum klubova na kojem će biti izabrano vodstvo natejcanja. Prema nama dostupnim informacijama, do sada je prijavljeno 8 klubova, no doznajemo kako još ima zainteresiranih, te bismo u premijernom izdanju prvoligaškog natjecanja za žene mogli imati 10ak prijavljenih ekipa! Podjetimo, u prošloj sezoni u zagrebačkom Fusio centru odigrana je “Ženska futsal liga” u organizaciji MNK Fusio, no u slijedećoj sezoni gledat ćemo ipak prvo službeno prvenstveno natjecanje za žene u organizaciji HNS-a!

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

1.HMNL | Raspored i delegiranje poslijednjeg jesenskog kola

Poznati su termini svih susreta 11.kola 1.HMNL, kao i delegiranje službenih osoba. Glavnina susreta na …

Hrvatska u kvalifikacijama za SP 2020 protiv Rusije!

Danas je u sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu obavljen ždrijeb kvalifikacijskih skupina za odlazak na …