Aktualno

Poznati termini kvalifikacijskih dvoboja Hrvatske i Češke

Konačno je poznato kada će Hrvatska i Češka odigrati dvoboje dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se slijedeće godine održati u Litvi. Prvi dvoboj odigrat će se 7.studenog u osječkoj dvorani ‘Gradski vrt’, dok je uzvrat na rasporedu 3 dana kasnije u dvorani ‘Vodova’ u Brnu.

Podsjetimo, dvoboji dodatnih kvalifikacija trebali su se odigrati 9. i 12.travnja, no zbog pandemije korona-virusa su odgođeni, kao i Svjetsko prvenstvo koje se trebalo održati od 12.rujna do 4.listopada ove godine. Svjetsko prvenstvo prolongirano je za godinu dana, a podsjetimo kako su kroz kvalifikacije svoj nastup od europskih reprezentacija osigurali Španjolska, Portugal, Rusija i Kazahstan. Još dvije europske reprezentacije plasirat će se na SP kroz dodatne kvalifikacije. Osim dvoboja Hrvatske i Češke, u dodatnim kvalifikacijama susrest će se još Srbija i Finska.

Čelni čovjek češkog futsala Otakar Mestek je za službene stranice FAČR  (Češki nogometni savez) potvrdio termin odigravanja susreta, a točno vrijeme će biti poznato nakon konzultacija s televizijom. Izbornik Tomáš Neumann je pak rekao kakao je Hrvatska najteži suparnik kojeg je Češka mogla dobiti u baražu, no istaknuo je kako su Hrvatska i Češka uvijek igrali ujednačene dvoboje. Hrvatska je u poslijednje vrijeme znatno uspješnija u međusobnim dvobojima, no Neumann je izrazio vjeru da će Češka uzvratiti Hrvatskoj za poslijednje poraze i izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo.

 

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

PREDSTAVLJAMO | MNE Veruda – Novi klub na hrvatskoj futsal sceni

Prije par dana je održana Završnica FavBet Gradskih Liga, a pobjednik ovog turnira je bila …

2.HMNL-jug u novoj sezoni s 14 klubova!

2.HMNL-jug u slijedećoj će sezoni brojiti 14 klubova! Očekivana je to odluka nakon što se …