Aktualno
Početna | - Izdvojeno | Reakcija | Kome smeta naš rad?

Reakcija | Kome smeta naš rad?

Poštovani ljubitelji futsala i naši čitatelji! U ovom članku htjeli bi se osvrnuti na navode koje je iznio jedan portal o CROfutsalu i našem radu. Pošto smo u istom više puta prozvani dopustite da u par riječi kažemo svoju stranu priče. Pri tome obećajemo da se nećemo dati uvući u beskonačne debate i da će ovo biti naše zadnje očitovanje na ovu temu te da Vas dalje nećemo zamarati tuđim frustracijama!

Krenimo redom. CROfutsal je proteklih dana objavio članak o okupljanju mladih selekcija u Delnicama, te o A-reprezentaciji i okupljanju za prijateljske oglede s reprezentacijom Japana. Istina, portal čije je neprofesionalno i neprimjereno pisanje potaknulo ovu našu reakciju, nije objavio o spomenutim reprezentativnim akcijama ni slova, no tko je tomu kriv?

Taj navedeni portal bez ikakvog povoda je na nama ispraznio nagomilanu frustraciju jer CROfutsal, očito, na učinkovitiji način dolazi do pravodobnih informacija što mnogima očito jako smeta. Mladim kolegama predlažemo da im CROfutsal ne bude izvor frustracije koliko motivacija na što bolji rad.

CROfutsal, ma koliko to nekima teško palo, je lučonoša kada je u pitanju futsal novinarstvo u Hrvatskoj. U vrijeme kada smo mi počinjali apsolutno nigdje nije postojala informacija o futsalu što je upravo CROfutsal stubokom promijenio. Danas je jučerašnja vijest – stara vijest. Ovu činjenicu ne može nitko pobiti i to očito mnoge peče.

U tom razdoblju ovaj portal je prošao porođajne muke  doslovno gradeći futsal zajednicu na internetu koja do tada nije postojala, a koja je sada poprilična. Kolege koji su svoj rad započeli pred nepune dvije godine pri tome zaboravljaju da je upravo CROfutsal iskrčio teren i za njihov rad i izgradio zajednicu čiji je dio danas i njihovo čitateljstvo. To je bio uporni i krvavi rad kojeg niti jedan članak ne može zanijekati.

Mi smo i novinarski i urednički sazrijevali kroz vrijeme gradeći više ili manje uspješno odnose unutar futsal zajednice i njenih članova. Nama izjavu veliki dio igrača i trenera će dati upravo zato što znaju kroz što smo prošli i što znaju da smo bili tamo gdje nije bilo niti jednog medija uključujući i spomenuti portal. Mato Stanković danas ili Mićo Martić jučer komuniciraju sa ovim portalom jer se znamo godinama i jer smo skupa rasli – oni kao treneri, a mi kao medij. I da, nije nas sram priznati da je taj odnos u međuvremenu postao prijateljski. Što ćemo sutra ako izbornik postane Robert Grdović ili Nikola Tomičić koje također smatramo svojim sportskim prijateljima?

Gospoda bi trebali pisati o problemu nedostatka službene stranice za futsal natjecanja ili glasnogovornika (kao što je to CROfutsal već mnogo puta činio), a ne ispoljavati svoje frustracija zato što smo mi naučili kako zaobići tu prepreku i dobiti informaciju, a oni još  uvijek ne. Da li gospoda misle da glavne informacije novinari Nove TV ili nekog drugog velikog medija dobivaju kroz suhoparna priopćenja glasnogovornika ili se malo potrude i direktno dođu do informacije?!

Naše zvanje izbornika ili tajnika reprezentacije, koji nam zatim diktiraju igrače i informacije je na neki način i smetanje spomenute gospode i treba se zapitati što je to njihov posao?!? Izbornik Stanković primjerice informacije daje svima koji ga nazovu iako na to nije obavezan i iako izborničko mjesto ne uključuje tu dužnost. Kao hvala na kraju ga spomenuti portal razvlači po svojim tekstovima…

Kontaktirali smo izbornika Stankovića koji nam je potvrdio kako ga iz drugih medija nitko nije kontaktirao po pitanju reprezentativnih okupljanja, stoga ne možemo govoriti o uskraćivanju informacija. Isti smo odgovor dobili i od tajnika reprezentacije Bačića koji nam je rekao kako ga nitko sa tog portala nije nikada kontaktirao otkad je on tajnik! Da bi dobio neku informaciju treba se istu i tražiti! CROfutsalu informacije iz reprezentacije nisu servirane, već smo za svaku objavljenu informaciju kontaktirali osobe koje su nam informacije i davali! Ne vidimo stoga krivicu za neobjavljen sadržaj na nekom drugom portalu, kad taj isti portal nije ni pokazao inicijativu za dobivanje informacija. Što smo trebali proslijediti dobivenu informaciju njima?? Rade li oni to sa informacijama koje im daju njihovi kontakti??

Spomenuti portal bi se trebao zapitati dali je upravo njihov stav i frustracija utjecala da dobar dio ljudi iz futsal zajednice ne podržava njihov način rada jer su si našli za pravo popovati svima okolo iako su niti dvije godine tu sa, eto čak, tisuću i nešto članaka.

CROfutsal ih je kreirao desetak tisuća i to u vrijeme kada nije bilo drugog izvora iz kojeg se informacija lako “posudila” te pri tome ne brojeći tri rečenice kao članak pa se svejedno ne namećemo svima kao neupitni autoritet kada je futsal u pitanju. Od kuda mladoj gospodi taj silni kredibilitet?

Informaciju treba dobiti i to je bit novinarstva. Mladi portal tu bitku gubi i od tuda ta velika frustracija. Mladost je dobra i ta energija također treba futsalu ali i je vidljivo prema spomenutom članku da za mudrost ipak treba proći koja godina.

Spomenutom portalu želim puno uspjeha u daljnjem radu, ali s porukom da je potezanje tema važnih za futsal jedno, a iskazivanje nakupljene frustracije nešto sasvim drugo. Ovako su samo pokazali što ih to zaista peče, a nama, kao njihovom konkurentu, je to jako lijepo znati.

Futsal.hr online trgovina - sve za mali nogomet na jednom mjestu

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Josip Suton: “Splitu hvala na svemu, a Vrgorac je novi izazov!“

Josip Suton sredinom je srpnja predstavljen kao veliko pojačanje Vrgorca. Nakon dugih 9 sezona popularni …

Ivo Jukić nastavlja karijeru u nekadašnjem talijanskom prvaku!

Nakon epizode u belgijskom Mouscronu naš vratar Ivo Jukić vraća se u Italiju. Nekadašnji talijanski …