Reprezentativci složni: “Zadovoljni smo ždrijebom, no nema lakih suparnika!”

Nakon što smo doznali suparnike Hrvatske u Elitnoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kontaktirali smo izbornika Stankovića i neke od naših reprezentativaca za komentar ždrijeba, a njihova razmišljanja Vam prenosimo u nastavku.

Mato Stanković: “Dobili smo grupu gdje se možemo potući za 1.mjesto, i to je ključ cijele priče. Mnogi me prijatelji zovu i govore kako je ždrijeb odličan i slično. Realno smo prošli dobro. Jednako tako, realno je da kada uđete među 16 u Europi, onda više nema loših ekipa. Već smo se dovoljno opekli podcjenjujući puno lošije reprezentacije od ovih izvučenih. Istina je da smo izbjegli Španjolce i Portugalce, da smo dobili domaćinstvo i da u slučaju križanja nije najteža opcija. Rusi su svakako prvi favoriti, Azerbajdžan drugi, mi treći, a Slovaci četvrti. Međutim, ova nam grupa daje mogućnost da se ako budemo pravi možemo potući za 1.mjesto, a ako budemo nerealni i bahati možemo biti i četvrti.”

Tihomir Novak: “Mislim da u ovoj fazi natjecanja stvarno nema lakih protivnika. Nitko ovdje nije slučajno, no moram reći da sam zadovoljan ždrijebom. Igramo doma, imamo prolaznu grupu i vjerujem da ćemo naći svoje mjesto među prve dvije ekipe. Nadam se da će se ponoviti situacija iz Dubrovnika, kada smo u zadnjem kolu odlučivali o prvom mjestu protiv Rusije…”

Žarko Luketin: “Mislim da smo izvukli dosta dobru skupinu, te smatram kako trebamo napraviti sve kako bismo bili u najmanju ruku drugi. Bilo bi dobro kada bismo kao u Dubrovniku poslijednjeg dana protiv Rusije odlučivali o izravnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Naravno, u jednoj je utakmici sve moguće, te vjerujem kako na domaćem parketu uz podršku s tribina možemo i Rusiju pobijediti. U slučaju da završimo kao drugi, otvorila nam se dobra situacija gdje će Slovenci vjerovatno biti ti protiv kojih ćemo igrati. Vjerujem da smo bolja ekipa od Slovenije i da smo u stanju to pokazati i na terenu, te da ćemo nakon dugo godina ova generacija izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, što će nam zasigurno biti dobar poticaj i za nadolazeće Europsko prvenstvo.”

Luka Suton: “Ždrijebom sam relativno zadovoljan. Najvažnija stvar je da smo domaćini i da smo izbjegli Španjolsku. Već smo dokazali da protiv Rusije možemo igrati, Azerbajdžan nije što je nekada bio, a od Slovačke smo vjerovatno kvalitetniji. Vjerujem da se možemo boriti za 2.mjesto, a u najboljem slučaju i za prvo mjesto i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo.”

Franco Jelovčić: “Izuzetno sam zadovoljan što smo domaćini i mislim da ćemo u bilokojem dijelu Hrvatske imati dobru podršku. Što se suparnika tiče, u ovoj fazi natjecanja više nema lakih protivnika, no mislim da možemo biti zadovoljni ždrijebom. S Rusima smo nedavno igrali i vidjeli smo da možemo protiv njih. Slovačku također vrlo dobro poznajemo i mislim da smo kvalitetnija ekipa, što moramo potvrditi na parketu. Azerbajdžan je velik upitnik svima nama jer nikada ne znate u kakvom će sastavu doći. Mogu sutra kupiti 2-3 Brazilca i doći u jačem sastavu… U konačnici sam jako zadovoljan ždrijebom i s nestrpljenjem čekam na slijedeće reprezentativno okupljanje i kvalifikacije.”

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Poznat kalendar natjecanja za nastavak malonogometne sezone

Poznat je kalendar natjecanja za nastavak malonogometne sezone. Naime, nakon što je Izvršni odbor HNS-a …

Tomislav Ciković: ‘Osijeku je mjesto u 1.ligi!’

Nakon što smo obavili razgovore s čelnim ljudima Novog Marofa i Murtera, na red je …