Početna | - Izdvojeno | UEFA objavila jakosne skupine ždrijeba za EURO 2018.!

UEFA objavila jakosne skupine ždrijeba za EURO 2018.!

UEFA je objavila jakosne skupine uoči ždrijeba skupina Europskog prvenstva koje će se od 30.siječnja do 10.veljače slijedeće godine održati u Ljubljani. Poznato je 8 od ukupno 12 sudionika smotre najboljih europskih reprezentacija, dok ćemo preostala 4 udionika doznati nakon dodatnih kvalifikacija kroz koje svoj plasman na EURO traži i Hrvatska.
Neovisno o ishodu dodatnih kvalifikacija UEFA je odredila jakosne skupine ždrijeba za EURO  koji će se održati 29.rujna u Ljubljani s početkom u 12:00 sati. Momčadi koje kroz baraž traže plasman na EURO (pa tako i Hrvatska) nalaze se u trećoj jakosnoj skupini. Vrijedi spomenuti kako je nakon dugo vremena Italija izvan prve jakosne skupine, gdje je svoje mjesto uz domaćina Sloveniju, te Španjolsku i Rusiju našao i Portugal. U drugoj jakosnoj skupini uz Italiju se nalaze još Azerbajdžan, Kazahstan i Ukrajina.

1 2 3
Slovenija Italija Rumunjska / Gruzija
Španjolska Ukrajina Mađarska / Poljska
Rusija Azerbajdžan Češka / Srbija
Portugal Kazahstan Francuska / Hrvatska

Vrijedi spomenuti kako je Odbor za hitnost UEFA-e donio odluku da Rusija i Ukrajina ne mogu igrati u istoj skupini, niti nastupiti istog dana na natjecanju.
Europsko prvenstvo otvorit će se 30.siječnja utakmicama u grupi “A” i “B”, a nadamo se kako će svoj nastup na EURO-u kroz dodatne kvalifikacije izboriti i Hrvatska, te tako nastaviti kontinuitet nastupa na europskim prvenstvima još od EURO-a u Hrvatskoj 2012.godine!

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Dobovec prvak; Kujtim Morina pokorio Sloveniju!

Dobovec Pivovarna Kozel novi je prvak Slovenije! Momčad Kujtima Morine u odlučujućoj je petoj utakmici …

Split Tommy rutinskom pobjedom nad Crnicom na korak do finala!

U prvom susretu polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske, Split Tommy je ostvario očekivanu pobjedu protiv …