Početna | - Izdvojeno | UEFA uvodi velike promjene! EURO svake 4 godine!

UEFA uvodi velike promjene! EURO svake 4 godine!

Krovna europska nogometna organizacija danas je objavila velike promjene kada je u pitanju futsal. Na Kongresu Izvršnog odbora UEFA održanom u Helsinkiju donsesne su odluke koje će uvelike promijeniti budućnost futsala, a odluke donosimo u nastavku.

1.) UEFA Futsal EURO

Europsko prvenstvo održavat će se svake 4 godine, a ne svake 2 godine kao što je bio slučaj do sada. Broj sudionika završnog turnira povećava se sa dosadašnjih 12 na 16. Tako ćemo nakon EURO-a u Sloveniji na slijedeću smotru najboljih europskih reprezentacija čekati 4 godine, sve do 2022.godine!

2.) UEFA Futsal Cup postaje “UEFA Futsal Champions League”

Od sezone 2018./2019. UEFA Futsal Cup postaje UEFA Futsal Champions League! Futsal inačica nogometne “Lige prvaka” će imati po 2 predstavnika 3 najjače europske lige (Rusija, Španjolska, Portugal), dok Italija također ima mogućnost osigurati drugo mjesto u ovom klupskom natjecanju koje će zadržati formu natjecanja kao do sada (Preliminarna runda, Glavna runda, Elitna runda, Final Four).

3.) UEFA Women’s Futsal EURO

Europsko prvenstvo za žene održavat će se svake 2 godine, sa završnim turnirom “Final Four”, počevši od 2019.godine!

4.) U-19 Futsal EURO

Europsko prvenstvo uzrasta do 19 godina će se kao i prvenstvo za žene održavati svake 2 godine počevši od 2019.godine, a na završnom turniru nastupat će 8 momčadi.

5.) OLIMPIJSKE IGRE MLADIH

Slijedeće godine u Buenos Airesu futsal će se prvi put igrati na Olimpijskim igrama mladih. U muškom i ženskom natjecanju Europa će imati po 2 predstavnika koji će plasman izboriti kroz europske kvalifikacije. Nastup u kvalifikacijama izborit će 8 najboljih futsal reprezentacija kod žena, te 16 najboljih reprezentacija kod muškaraca.

O nama Jerko Šimac

avatar

Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Šamija napustio Crnicu i prešao u slovenski Maribor!

Marinko Šamija više nije igrač Crnice! Vijest je to koju su kasno sinoć objavili iz …

Marinović najbolji igrač Hrvatske u 2017.godini!

Dario Marinović dobitnik je trofeja CROfutsal za najboljeg igrača Hrvatske u 2017.godini! U tradicionalnom izboru …