Zbog nepoštivanja propozicija, Split ne igra protiv Uspinjače-Gimke!?

Pravila bi za sve trebala biti jednaka, no da li je tako? Utakmica 6.kola 1.HMNL u kojoj se sastaju Uspinjača-Gimka i Split na rasporedu je u subotu s početkom u 17:30, a Splićani se protive tom terminu i najavljuju kako neće nastupiti. Propozicije natjecanja daju Splićanima za pravo. Naime, članak 4 propozicija jasno govori kako su sve utakmice 1.HMNL na rasporedu petkom između 16:00 i 21:00 sati, no uz suglasnost oba kluba i odobrenje Povjerenika za natjecanje utakmica se može igrati i subotom. Split je u ovom slučaju jedan od klubova, te je jasno da nisu dali suglasnost da se utakmica odigra u subotu, no usprkos tome Povjerenik za natjecanje je objavio kako će se utakmica odigrati u subotnjem terminu.
Zanimljivo, u 4.kolu Universitas je bio domaćin dubrovačkom Squareu, a “studenti” su susret zakazali za subotu 27.10 na splitskim Gripama. Dubrovčanima taj termin nije odgovarao, dvorana na Gripama je u petak bila zauzeta, te je Povjerenik za natjecanje susret prvotno proglasio odgođenim. Prvotno se smatralo kako je susret odgođen zbog poziva dvojice igrača Squarea u reprezentaciju, no pokazalo se kako je na izbornikovom popisu bio tek jedan igrač Squarea (Gašpar). Propozicije su na strani Squarea, koji nije pristao na subotnji termin, te je susret odigran u petak na “neutralnom terenu” u solinskoj Bilankuši.

Utakmica između Uspinjače-Gimke i Splita trebala je biti u izravnom televizijskom prijenosu, što podrazumijeva termin u petak s početkom u 20:00 sati. Zanimljivo, u trenutku objave ovog članka u TV-programu AreneSport za petak još uvijek stoji prijenos dvoboja Uspinjača Gimka – Split. Još prije 15 dana određeno je kako će taj susret biti u izravnom TV-prijenosu, no sada ipak dolazi do izmjena. Splićani govore kako su već uložili određena financijska sredstva za dodatnu promidžbu kluba, te da im se uskraćivanjem TV-prijenosa nanosi šteta. Stoga su u klubu odlučili poslati službeno priopćenje na adresu Komisije za mali nogomet u kojem pozivaju na poštivanje propozicija natjecanja. Splićani su spremni nastupiti u subotu, no uz televizijski prijenos kako je prvotno planirano. U protivnom u klubu najavljuju kako neće nastupiti, o čemu su već obavijestili Povjerenika za natjecanje.
Da li će se odigrati susret između Uspinjače Gimka i Splita? Zanimljivo, u ranoj fazi natjecateljske sezone Splićani su u već 2 navrata u prijeporu s Povjerenikom za natjecanje. “Slučaj Ćorluka” već nam je svima dobro poznat, a vrijedi napomenuti da Dario Skender uoči početka sezone jedino Splićane nije obavijestio o suspenzijama. Da li ćemo u subotu svjedočiti novoj aferi u hrvatskom futsalu? Riskiraju li Splićani novu kaznu od vodstva natjecanja, iako je dojam da su propozicije na njihovoj strani? Mnogo je pitanja, a za odgovore ćemo očito pričekati još neko vrijeme. No nema sumnje, hrvatski futsal sve se više u medijima spominje u negativnom kontekstu.
U nastavku Vam prenosimo službeno očitovanje Splita.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Novo Vrijeme preko Alumnusa do polufinala doigravanja

Novo Vrijeme Apfel je korak blie obrani naslova prvaka Hrvatske. Momčad Tea Strunje je u …

Vladimir Bebek rekao zauvijek zbogom futsalu

Nakon što je Vrgorac porazom u četvrtfinalu doigravanja od Olmissuma okončao ovu sezonu, razgovarali smo …