Početna | - Izdvojeno | Zbog nepoštivanja propozicija, Split ne igra protiv Uspinjače-Gimke!?

Zbog nepoštivanja propozicija, Split ne igra protiv Uspinjače-Gimke!?

Pravila bi za sve trebala biti jednaka, no da li je tako? Utakmica 6.kola 1.HMNL u kojoj se sastaju Uspinjača-Gimka i Split na rasporedu je u subotu s početkom u 17:30, a Splićani se protive tom terminu i najavljuju kako neće nastupiti. Propozicije natjecanja daju Splićanima za pravo. Naime, članak 4 propozicija jasno govori kako su sve utakmice 1.HMNL na rasporedu petkom između 16:00 i 21:00 sati, no uz suglasnost oba kluba i odobrenje Povjerenika za natjecanje utakmica se može igrati i subotom. Split je u ovom slučaju jedan od klubova, te je jasno da nisu dali suglasnost da se utakmica odigra u subotu, no usprkos tome Povjerenik za natjecanje je objavio kako će se utakmica odigrati u subotnjem terminu.
Zanimljivo, u 4.kolu Universitas je bio domaćin dubrovačkom Squareu, a “studenti” su susret zakazali za subotu 27.10 na splitskim Gripama. Dubrovčanima taj termin nije odgovarao, dvorana na Gripama je u petak bila zauzeta, te je Povjerenik za natjecanje susret prvotno proglasio odgođenim. Prvotno se smatralo kako je susret odgođen zbog poziva dvojice igrača Squarea u reprezentaciju, no pokazalo se kako je na izbornikovom popisu bio tek jedan igrač Squarea (Gašpar). Propozicije su na strani Squarea, koji nije pristao na subotnji termin, te je susret odigran u petak na “neutralnom terenu” u solinskoj Bilankuši.

Utakmica između Uspinjače-Gimke i Splita trebala je biti u izravnom televizijskom prijenosu, što podrazumijeva termin u petak s početkom u 20:00 sati. Zanimljivo, u trenutku objave ovog članka u TV-programu AreneSport za petak još uvijek stoji prijenos dvoboja Uspinjača Gimka – Split. Još prije 15 dana određeno je kako će taj susret biti u izravnom TV-prijenosu, no sada ipak dolazi do izmjena. Splićani govore kako su već uložili određena financijska sredstva za dodatnu promidžbu kluba, te da im se uskraćivanjem TV-prijenosa nanosi šteta. Stoga su u klubu odlučili poslati službeno priopćenje na adresu Komisije za mali nogomet u kojem pozivaju na poštivanje propozicija natjecanja. Splićani su spremni nastupiti u subotu, no uz televizijski prijenos kako je prvotno planirano. U protivnom u klubu najavljuju kako neće nastupiti, o čemu su već obavijestili Povjerenika za natjecanje.
Da li će se odigrati susret između Uspinjače Gimka i Splita? Zanimljivo, u ranoj fazi natjecateljske sezone Splićani su u već 2 navrata u prijeporu s Povjerenikom za natjecanje. “Slučaj Ćorluka” već nam je svima dobro poznat, a vrijedi napomenuti da Dario Skender uoči početka sezone jedino Splićane nije obavijestio o suspenzijama. Da li ćemo u subotu svjedočiti novoj aferi u hrvatskom futsalu? Riskiraju li Splićani novu kaznu od vodstva natjecanja, iako je dojam da su propozicije na njihovoj strani? Mnogo je pitanja, a za odgovore ćemo očito pričekati još neko vrijeme. No nema sumnje, hrvatski futsal sve se više u medijima spominje u negativnom kontekstu.
U nastavku Vam prenosimo službeno očitovanje Splita.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | Pobjede vodećeg trojca u 15.kolu

Odigrani su susreti 15.kola 2.HMNL-jug, a vodeći trojac ostvario je očekivane pobjede. Nakon dva uzastopna …

2.HMNL-istok | Aurelia slavila u derbiju, Osijek korak do titule

Uzbudljivo je bilo u 13.kolu 2.HMNL-istok. Nova Gradiška je u subotu deklasirala Vinkovce i zasjela …