Koturović: “Ovaj trofej nagrada je za cijeli klub i Akademiju!”

Po okončanju finalnog susreta kupa Hrvatske razgovarali smo s Renatom Koturovićem, kapetanom Uspinjače Gimke i ponajboljim pojedincem finalnog dvoboja.

“Čestitam svojim suigračima i cijelom stručnom stožeru, kao i momčadi Alumnusa koja je u finalu pružila sjajan otpor. Što reći nakon 7:6? Imali smo utakmicu pod kontrolom, no uspjeli smo sve zakuhati. Hvala Bogu, izdržali smo do poslijednje sekunde i uspjeli osvojiti ovaj trofej.”

Koturović je kao kapetan momčadi imao čast podignuti trofej i tako na najbolji mogući način otvoriti novu povijest kluba koji je reformiran početkom ove sezone.

“Nije mala stvar praktički 6 mjeseci nakon što smo se oformili osvojiti trofej. Ovo je velika stvar ne samo za klub, već za cijelu Akademiju koja broji preko 450 klinaca. Nagrada je ovo za sve uloženo u klub. Idemo korak po korak, okrećemo se prvenstvu. Do ponedjeljka ćemo slaviti, a onda idemo u nove pobjede.”

Za one koji ne znaju, Koturović radi kao trener u klupskoj Akademiji, te se kratko osvrnuo i na taj dio svog angažmana u klubu.

“Ja sam trener u Akademiji. Pokrenio sam novu podržnicu na Malešnici. Ovim putem pozdravljam svoje klince. Ima ih oko 50 i to je posao koji me ispunjava. Uživam u radu s djecom i u svakom trenutku provedenim s njima.”

Nakon osvajanja kupa Hrvatske, sigurno je da u klubu ne gledaju bez ambicija i prema prvenstvenom natjecanju. Koturović je pak čvrsto na zemlji i ne leti “nebu pod oblake”.

“Do kraja ligaškog dijela su još 4 kola. Čvrsto smo na zemlji i idemo korak po korak. Čeka nas put u Dubrovnik, dolazi nam Vrgorac, te dvoboji protiv Alumnusa i Jesenja. Cilj je uhvatiti jednu od prve 4 pozicije, kako bismo u četvrtfinalu prvu utakmicu igrali kod kuće. Idemo kolo po kolo, nećemo nigdje srljati, no sigurno je da u doigravanje ne ulazimo bez ambicija.”

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

VIDEO | Marijan Kustić, Ile Topuzović i Mato Stanković u studiju DU-TV

Večeras u 20:00 sati futsal javnosti će s velikim zanimanjem pratiti tv-emisiju ‘TIME OUT’ Dubrovačke …

Borislav Vuković: ‘O ovoj situaciji nemoguć je apsolutni konsenzus!’

Kroz protekla dva dana objavljivali smo priopćenja klubova i razgovore s vodećim ljudima hrvatskih prvoligaša …