Azerbajdžan – momčad s Brazilcima na parketu i na klupi

Azerbajdžan je po mnogima najvažniji suparnik Hrvatskoj u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Hrvatska će prvog dana natjecanja igrati protiv Azera, a riječ je o susretu koji će uvelike usmjeriti nastavak natjecanja u Osijeku. Pobjeda bi Hrvatsku dovela u situaciju da gotovo sigurno u poslijednjem kolu protiv Rusije odlučuje u izravnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo, dok bi nam poraz ostavio slabe nade da dođemo i do baraža.

Azerbajdžan je poslijednjih desetak godina respektabilna europska reprezentacija. Riječ je o momčadi u kojoj su stožerni igrači naturalizirani Brazilci, a i na klupi je brazilski stručnjak – Alesio koji je nakon zapažene igračke karijere krenuo trenerskim vodama gdje je također postigao zapažene rezultate.

Azerbajdžanska reprezentacija okupila se 13.siječnja u Bakuu, gdje će trenirati sve do 25.siječnja. Izbornik Alesio u reprezentativnu je vrstu pozvao 14 igrača, a na put u Hrvatsku krenuti će njih ukupno 12. U nastavku Vam donosimo reprezentativni popis Azerbajdžana.

1
Rovshan Huseynli
Araz Naxçıvan
2
Emin Kurdov
EKOL
3
Rizvan Farzaliyev
Araz Naxçıvan
4
Amir Shojaei
Araz Naxçıvan
5
Isa Atayev
Araz Naxçıvan
6
Oliveira Da Nascimento
Alarabi Sportinq Club (Kuvajt)
7
Jonathan Luiz De Angelis
Alarabi Sportinq Club (Kuvajt)
8
Ramiz Chovdarov
Araz Naxçıvan
9
Hadi Ahmadi
Araz Naxçıvan
10
Eduardo Borges
ACCS Futsal Club Paris (Francuska)
11
Xatai Baghirov
Araz Naxçıvan
12
Tiago Telles Martins
Norilsk Nikel (Rusija)
13
Eshagh Soorghali
Azarakhsh (Iran)
14
Tofik Mikayilov
Marathon

 

Već tradicionalno, glavnina igrača s reprezentativnog popisa dolazi iz azerbajdžanskog prvaka Araz Naxçıvana. Azerbajdžan bi u Osijeku trebao biti jači u odnosu na Glavnu rundu. Nekoliko je novih imena na reprezentativnom popisu izbornika Alesia, a izdvajaju se Brazilac Jonathan Luiz De Angelis i Iranac Hadi Ahmadi. U srijedu s početkom u 20 sati Hrvatska će otvoriti kvalifikacijski turnir protiv Azerbajdžana, a uz podršku navijača ‘mini vatreni’ trebaju pobjedu za mirniji nastavak natjecanja, stoga Vas pozivamo da dođete u osječku dvoranu i podržite našu reprezentaciju.

Fotografija Futsal klub Osijek.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Primić: “Square može zaustaviti svakoga u ligi!”

Ususret polufinalnom dvoboju Novog Vremena iz Makarske i Squarea iz Dubrovnika razgovarali smo sa Zoranom Primićem. Primić je reprezentativni golman …

Delegiranje službenih osoba polufinalnih susreta

Poznati su termini i delegiranje službenih osoba za polufinalne susrete doigravanja za prvaka Hrvatske. Dvoboj …