Početna | - Naslovna | EURO 2018. | Poznati svi sudionici završne runde kvalifikacija!

EURO 2018. | Poznati svi sudionici završne runde kvalifikacija!

Poznati su svi sudionici završne runde kvalifikacija za EURO 2018.! Jučer je Danska trijumfirala u grupi “E” zaključila natjecanje u Preliminarnoj rundi, te je poznat sastav svih skupina Glavne runde kvalifikacija.
Gruzija, Moldavija i Albanija prve su osigurale pobjedu u svojim kvalifikacijskim skupinama, a ubrzo su im se pridružili Latvija, Francuska i Crna Gora. Rasplet u spomenutim kvalifikacijskim skupinama možete vidjeti klikom na priložene linkove.
Natjecanje u grupi “E” započelo je u ponedjeljak, a Danska je do trijumfa došla u izravnom dvoboju s Kosovom. Nakon prvog dana natjecanja nije se doimalo da bi Danska mogla ostvariti pobjedu u grupi, jer su već u 1.kolu poraženi od Cipra (3:2) golom 7 sekundi prije kraja. Kosovo je pak ostvarilo uvjerljivu pobjedu protiv Norveške (5:1). Dan kasnije Danska je preokretom slavila protiv Norveške (2:1), dok je Kosovo također početni zaostatak pretvorilo u sigurnu pobjedu protiv Cipra (3:1). Jučer je bio dan odluke, a Danska je preokretom u 2.poluvremenu slavila protiv Kosova (2:1). No usprkos porazu Kosovo je i dalje moglo do trijumfa. Trebala im je u poslijednjem susretu pobjeda Cipra protiv Norveške. U tom slučaju zatvorio bi se krug 3 momčadi s jednakim brojem bodova (Danska, Cipar, Kosovo) u kojem bi Kosovo imalo najbolju gol-razliku. No Cipar nije uspio slaviti protiv Norveške koja je tijekom čitavog susreta imala rezultatsku prednost, da bi na koncu susret bio okončan podjelom bodova (4:4).
Danska se tako priključila Gruziji, Moldaviji, Albaniji, Latviji, Francuskoj i Crnoj Gori, kompletiravši tako sastav kvalifikacijskih skupina Glavne runde u kojima će u lipnju odlučivati o putnicima na smotru najboljih europskih reprezentacija. Napominjemo kako će pobjednici kvalifikacijskih skupina ostvariti izravan plasman na EURO, dok će drugoplasirane reprezentacije svoju šansu tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

Grupa 1 Grupa 2 Grupa 3 Grupa 4 Grupa 5 Grupa 6 Grupa 7
Italija
Italy
Azerbajdžan
Azerbaijan
Ukrajina
Ukraine
Portugal
Portugal
Španjolska
Spain
Kazahstan
Kazakhstan
Rusija
Russia
Nizozemska
Netherlands
Mađarska
Hungary
Hrvatska
Croatia
Rumunjska
Romania
Srbija
Serbia
Češka
Czech Republic
Slovačka
Slovakia
Bjelorusija
Belarus
BiH
Bosnia and Herzegovina
Belgija
Belgium
Finska
Finland
Poljska
Poland
Makedonija
FYR Macedonia
Turska
Turkey
Gruzija
Georgia
Albanija
Albania
Crna Gora
Montenegro
Latvija
Latvia
Moldavija
Moldova
Danska
Denmark
Francuska
France

 

O nama Mate Rajčić

avatar

Moglo bi vas zanimati

Teo Strunje: ‘Još uvijek vjerujem da se prvenstvo može dovršiti’

Razgovarali smo s Teom Strunjom, trenerom Novog Vremena Apfel, aktualnog prvaka Hrvatske koji nakon 15 …

Mladen Perica-Štrla: ‘Ne vjerujem da će se prvenstvo nastaviti…’

Mladen Perica-Štrla trener je šibenske Crnice, koja ove sezone bilježi sjajne rezultate. Šibenčani trenutno drže …