Marcos Angulo pomoćni trener kazahstanskog Kairata!

Dok diljem Europe klubovi uživaju u blagdanskoj stanci, vijesti nam dolaze po pitanju kadrovskih promjena. Ovoga puta nije riječ o zvučnom transferu nekog od igrača, već trenera koji nam je jako dobro poznat.
Marcos Angulo imenovan je pomoćnim trenerom kazahstankog Kairata kojeg već godinama uspješno vodi brazilski stručnjak Cacau. Angulo je prihvatio poziv Cacaua da se pridruži njegovom stožeru u ovom uglednom klubu koji poslijednjih godina pripada u sami europski vrh.
Marcos Angulo dobro nam je poznat iz vremena kada je kao izbornik reprezentacije Slovačke protiv Hrvatske u kvalifikacijama tražio plasman na EURO u Belgiji. Hrvatska i Slovačka su u susretu poslijednjeg kola odlučivali o izravnom plasmanu na EURO, a Hrvatska je pobjedom osigurala vizu za Belgiju, dok je Slovačka i nakon baraža ostala bez plasmana.

Fotografija Marcosa Angule.

Nakon epizode na klupi Slovačke Marcos Angulo je uspješno vodio mađarski Gyor s kojim je bilježio zapažene rezultate, nakon čega preuzima reprezentaciju Libije s kojom nije imao uspjeha na Afričkom kupu nacija. Uslijedila je epizoda u Rumunjskoj gdje je s Devom ostvario plasman u Elitnu rundu UEFA Futsal Cupa, gdje je upravo Kairat bio bolji i osigurao nastavak europske avanture.
U Kairatu će Angulo ponovno surađivati s mađarskim reprezentativce Drothom kojeg je vodio u Gyoru, a premda će u Almatyju biti drugi trener momčadi nema dvojbe kako je ovo novi veliki izazov za ovog iskusnog španjolskog 50-godišnjaka.

 

 

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Tomislav Ciković: ‘Osijeku je mjesto u 1.ligi!’

Nakon što smo obavili razgovore s čelnim ljudima Novog Marofa i Murtera, na red je …

Krešimir Skračić: ‘Murter ima infrastrukturu na prvoligaškoj razini.’

Nakon što smo s prvim čovjekom Novog Marofa razgovarali o prekinutoj drugoligaškoj sezoni, te povratku …