Sveučilišna reprezentacija na putu za Kazahstan…

Hrvatska sveučilišna futsal reprezentacija završila je s pripremama za nastup na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Futsalu, koje će se održavati u najvećem gradu Kazahstana – Almatyu (Alma-Ata) od 19. do 26. kolovoza. Drugi dio priprema, kroz koji je odrađeno osam treninga, održavan je u Sportskom centru “Gripe” u Splitu od 10. do 15. kolovoza, a naše boje na svjetskoj smotri brani dvanaest odabranih – Faris Sarić, Josip Bilandžić, Ivor Šuljić, Ante Crnjac, Ivan Tustonjić, David Mataja, Tino Čirjak, Mario Taći, Andrej Pandurević, Matijas Mijić, Dario Markić te Matija Uremović. Sve će se odvijati pod ravnanjem izbornika Koraba Morine i ostatka stručnog stožera kojeg čine Ronald Štrumberger (direktor reprezentacije), Tomislav Gričar (predstavnik HNS) i Irena Štibrić (fizioterapeut).
Naši reprezentativci dolaze s nekoliko hrvatskih visokoškolskih institucija te iz više prvoligaških i drugoligaških klubova, a atmosfera u svlačionici, timski duh i motiviranost su na vrlo visokoj razini. Konkurencija na ovom prvenstvu je vrlo ozbiljna, jer uz našu reprezentaciju na prvenstvu sudjeluju predstavnici Rusije, Francuske, Argentine, Češke, Bjelorusije, Kazahstana, Novog Zelanda, Tajlanda, Njemačke, Ukrajine, Portugala, Izraela, Kine i Poljske. Priliku za prolaz u eliminacijski dio natjecanja Hrvatska će tražiti kroz skupinu C, gdje ju čekaju Njemačka, Tajland i Ukrajina.

Improved NZ representation to take on a Euro-dominant draw at World Futsal Champs

Prva utakmica za našu reprezentaciju na rasporedu je 19.08. u 16:00 po hrvatskom vremenu, kada nas u Almaty Areni dočekuje ekipa Tajlanda. Odmah sutradan (20.08.) se u Halyk Areni susrećemo s reprezentacijom Njemačke u 10:00 po hrvatskom vremenu, dok ćemo posljednju utakmicu u našoj skupini odigrati u isto vrijeme, 21. kolovoza s Ukrajinom.
Našoj reprezentaciji ovim putem želimo mnogo sreće i uspjeha, te da dostojno prezentiraju hrvatski futsal u dalekom Kazahstanu!

HRVATSKA STUDENTSKA REPREZENTACIJA
Slikovni rezultat za croatia flag
Faris Sarić
Josip Bilandžić
Ante Crnjac
Ivan Tustonjić
Ivor Šuljić
Mario Taći
Andrej Pandurević
Matias Mijić
Matija Uremović
Tino Čirjak
Dario Markić
David Mataja
IZBORNIK: Korab Morina

 

Fotografija UniSport HR.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Kefa: ‘Nije lako vratiti se na parket nakon 3-4 mjeseca’

Odlukom Izvršnog odbora HNS-a, malonogometna sezona nastavlja se utakmicama 1.HMNL, dok je za drugoligaše natjecanje …

VIDEO | Zanimljivi gosti u studiju Dubrovačke televizije

Nakon što su prošlog ponedjeljka u studiju Dubrovačke televizije gostovali izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, …